/Το Netflix σκοτώνει TV και σινεμά;

Το Netflix σκοτώνει TV και σινεμά;

Γράφει ο Υποβολέας

Το Netflix μπούκαρε στο χώρο της ψυχαγωγίας με μεγάλη φόρα και σαρώνει τα πάντα. Με τιμή εξαιρετικά ανταγωνιστική για την ποιότητα του πρωτότυπου υλικού που προσφέρει. Με μεγάλη ποικιλία επιλογών. Με σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.

Μοιάζει να σκοτώνει λίγο, λίγο την “ελεύθερη” τηλεόραση, τη συνδρομητική διασκέδαση όπως την γνωρίζαμε έως τώρα, αλλά και την κινηματογραφική παραγωγή με τις πρακτικές και τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκαν επί δεκαετίες. Έρχεται σταδιακά το τέλος όλων όσων είχαμε συνηθίσει να θεωρούμε δεδομένα;

Το τηλεοπτικό προϊόν βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Με τα διαφημιστικά έσοδα να κατευθύνονται πλέον σε μεγάλο βαθμό προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το YouTube να αποτελεί ένα δυνατό εργαλείο εναλλακτικής προβολής, η τηλεόραση με την παλαιά μορφή της αρχίζει να φυτοζωεί και να αναζητεί διέξοδο στο αδιέξοδο.

Οι ψηφιακές πλατφόρμες έδωσαν νέα πνοή και ειδικά το Netflix ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη, κάνοντας το ποιοτικό προσιτό στον καθένα. Η στροφή, ιδιαίτερα των νεότερων γενιών σε αυτή την επιλογή, αλλάζει οριστικά τον τηλεοπτικό χάρτη.

Ο κινηματογράφος όσο κι αν χτυπιέται αλύπητα από το συγκεκριμένο κύμα διαθέτει ένα ισχυρό, ακαταμάχητο όπλο που κάνει πολύ δύσκολο το να τον θέσει κάποιος στην άκρη. Την μυσταγωγία της σκοτεινής αίθουσας. Την ανεπανάληπτη εμπειρία της διαδραστικότητας με την μεγάλη οθόνη. Την ατομική και συλλογική επαφή με ένα κομμάτι του εαυτού, – άλλοτε το πιο συναισθηματικό, άλλοτε το πιο σκληρό -, που περιμένει μια άφωτη γωνιά για να εκφραστεί.