/Το καλοκαίρι στη λογοτεχνία

Το καλοκαίρι στη λογοτεχνία

Ημέρες καλοκαιριού, ημέρες διακοπών και ραστώνης, ημέρες  για ανάπαυση και διάβασμα. Ο ήλιος, το φως και η θάλασσα καθρεφτίζονται στις σελίδες της λογοτεχνίας. Εννέα συγγραφείς με ισάριθμα βιβλία τους δίνουν τη δική τους εικόνα για το καλοκαίρι.

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ πλάθει μια καλοκαιρινή ιστορία όπου  το όνειρο συμπλέκεται με την πραγματικότητα, καθώς τα ξωτικά του δάσους παρασύρουν τους ήρωες σε μια κωμωδία παρεξηγήσεων.

Το σπίτι μου

Η Μέλπω Αξιώτη αναθυμάται τον γενέθλιο τόπο της και ξαναγυρίζει στο μυκονιάτικο σπίτι των νεανικών της χρόνων.

Αύγουστος

Η Τατιάνα Αβέρωφ γράφει για μια καλοκαιρινή γνωριμία που σημάδεψε τη ζωή της ηρωίδας της.

Σαράντα καλοκαίρια

Ο Κωνσταντίνος Αμπαζής παρουσιάζει δύο ανθρώπους που φεύγουν την πρώτη ημέρα του Ιουνίου για διακοπές, χωρίς να υποψιάζονται ότι οι επόμενες εβδομάδες θα επηρεάσουν τις ισορροπίες της σχέσης τους.

“Βαθύς και λυπημένος”, όπως κι εσύ

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος επινοεί ένα καλοκαιρινό θέρετρο, όπου οι παροικούντες κουβαλούν μαζί τους τις νευρώσεις και τις εμμονές της καθημερινότητάς τους.

Το φονικό καλοκαίρι

Ο Sébastien Japrisot περιγράφει ένα καλοκαίρι φόνων και εκδίκησης, στο οποίο καμία έξοδος κινδύνου δεν διαφαίνεται για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Η κόκκινη σειρήνα

Ο Carlo Lucarelli ανατρέχει σ’ εκείνο το μουντό καλοκαίρι των πρώτων χρόνων της μεταπολεμικής περιόδου στην Ιταλία, που σημαδεύτηκε από τις ιδεολογικές συγκρούσεις και την πολιτική βία.

Ένα μουντό καλοκαίρι

Ο Maurice G. Dantec στήνει μια καταιγιστική θαλασσινή περιπέτεια με αδίστακτους λαθρέμπορους.

Τορτούγα. Η πολιτεία των πειρατών

Ο Βαλέριο Εβαντζελίστι μας ταξιδεύει στις θάλασσες της Καραϊβικής στα τέλη του 17ου αιώνα και ξαναζωντανεύει το θρυλικό πειρατικό άντρο της Τορτούγα.

kedros