/Το χιόνι στα δόντια μου – Δημήτρης Φούτσιας

Το χιόνι στα δόντια μου – Δημήτρης Φούτσιας

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ – Το χιόνι στα δόντια μου. Δημήτρης Φούτσιας

«Όχι, εγώ δεν κάνω σκέιτ, όπως δεν είμαι στρέιτ. Όχι, ότι έχει σχέση το να είσαι στρέιτ με το να κάνεις σκέιτ, αλλά ο φίλος μου ο Ντίνος είναι πωρωμένος με αυτά».

Ο Νέστορας, δεκαεπτά χρονών, μια χειμωνιάτικη νύχτα πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρεις άγνωστους άντρες με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Τις επόμενες ημέρες τα μέσα μαζικής
ενημέρωσης βρίθουν από ανεπιβεβαίωτες
πληροφορίες αν ήταν ομοφοβικό έγκλημα ή όχι.

Ο Νέστορας όμως είναι ακόμη κάπου εκεί και για να διαπιστώσει τι ακριβώς έγινε, επιστρέφει στην τελευταία ημέρα της ζωής του. Ένα έργο με συγκίνηση και χιούμορ που μιλάει για την αξία της προάσπιση της ταυτότητάς μας.

“Ο Δημήτρης Φούτσιας κρατάει νυστέρι και
οινόπνευμα… Δεν υπάρχει νίκη χωρίς πόλεμο. Δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς νεκρούς. Δεν υπάρχουν νεκροί χωρίς χιόνι στα δόντια τους. Είναι ψέμα πως η φρίκη που συναντά ο άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο μπορεί να χρησιμεύσει στον εξευγενισμό του. Οι ευγενείς σκοτώνονται πρώτοι. Αλλά είναι αυτοί που κάνουν τα λόγια έργα. Είναι οι πρώτοι που θα εγκαταλειφθούν και οι τελευταίοι που θα εγκαταλείψουν.”
Σοφία Καψούρου – Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Φούτσιας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τηλεπληροφορική και εκπαιδεύτηκε στο θέατρο και στον κινηματογράφο σε ελεύθερα εργαστήρια. Με το θέατρο ασχολείται από το 2009. Έχει εκπαιδευτεί στο playback theater και έχει μαθητεύσει στο 1ο στούντιο συγγραφής του Εθνικού θεάτρου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Plasters όπου και σκηνοθέτησε τρία έργα του, «Ριγκολιός το Ταξίδι μιας Ρίγας» (Παραμυθίας, 2014 – 16), «Patroclus’s Anatomy» (Bios -14η ημέρα, 2016), «Ευχαριστήριος Λόγος» (Εμπρός, 2017).

Επίσης ήταν βοηθός σκηνοθέτης στο θέατρο Τέχνης στην παράσταση «Αγαμέμνονας, Αισχύλος / Ευριπίδης», σε μουσική Γ. Κουμεντάκη (2018).

Τα θεατρικά του έργα έχουν βραβευτεί και έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες θεατρικές σκηνές της Αθήνας, (Θέατρο Αλίκη, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Vault, Επί Κολωνό, Παραμυθίας, Εμπρός, Σφενδόνη, κ.α.). Το θεατρικό του έργο «Meatball» κυκλοφορεί από την Kάπα Eκδοτική.

Το θεατρικό έργο «Το χιόνι στα δόντια μου» του Δημήτρη Φούτσια κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άπαρσις και αναδείχθηκε ως ένα από τα δύο εντελέστερα από την Επιτροπή Αξιολόγησης μετά την ολοκλήρωση των θεατρικών αναγνώσεων που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Vault, στο πλαίσιο του OutReach Project 2021 για νέες θεατρικές φωνές υπέρ της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Τιμή βιβλίου: 10 ευρώ
Σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία
Ή απευθείας από τις εκδόσεις Άπαρσις
τηλ.2155155600|