/Τηλεοπτικό αφιέρωμα στον Τίμο Μωραϊτίνη

Τηλεοπτικό αφιέρωμα στον Τίμο Μωραϊτίνη

Προσκεκλημένος στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή //Ανοιχτές Σελίδες του Αχιλλέα Παπαδιονυσίου ο Δημοσιογράφος Γιώργος Μωραϊτίνης. Αφιέρωμα στον Τίμο Μωραιτίνη

Α ΜΕΡΟΣ

Ο Δημοσιογράφος Γιώργος Μωραιτίνης μιλάει για τον πατέρα του Τίμο Μωραιτίνη Για το πόσο γνωστός ήταν ο πατέρας του Τίμος Μωραιτίνης. -Για τον τόπο καταγωγής τα παιδικά χρόνια και του γονείς του Τίμου Μωραιτίνη. -Πώς πήρε τον τίτλο του Λόγιου Εφοπλιστή. -Πώς εξελίχθη η ζωή του Τίμoυ Μωραιτίνη σε μια ταραγμένη εποχή από το 1876 που γεννήθηκε μεχρι το 1952 που πέθανε. -Αν ήταν κάπου ενταγμένος και αν του ειχε ζητηθεί να συμμετέχει σε κάποιο ψηφοδέλτιο . Μιλάει για τον Τίμο Μωραιτίνη ο Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμίου Κρήτης κ Μανώλης Σειραγάκης. Διαβάζει ο καταξιωμένος ηθοποιός κ Κώστας Καστανάς.

ΜΕΡΟΣ Β

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισε στην ζωή του -Ποια η συμμετοχή του σε Πολέμους. -Για την Θεατρική του δραστηριότητα ως συγγραφέας -Γιατί εθεωρείτο ο πατέρας της συγχρονης κωμωδιογραφίας? -Για το πρώτο του Θεατρικό έργο πότε παίχθηκε, ποίοι ηθοποιοί συμμετείχαν ?και τι απήχηση είχε? -Γιατι τα έργα του αποτελούσαν μεγάλο Θεατρικό Κοινωνικό και κοσμικό γεγονός? Ποια η κεντρική ιδέα του Τίμου Μωραιτίνη στα θεατρικά του έργα και άλλα Πολλά. Για τον Τίμο Μωραιτίνη και το έργο του μιλούν 1)Κατερίνα Καρρά Ειδικό εκπαιδευτικό έργο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. 2)Νίνα Αλέξη Καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής-Συγγραφέας. Διαβάζει ο καταξιωμένος ηθοποιός Κώστας Καστανάς.

ΜΕΡΟΣ Γ

Το Τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στον Τίμο Μωραιτίνη,. Ένας από τους πιο σπουδαίους Συγγραφείς Λογοτέχνες και ποιητές της Πατρίδος μας.