Μια διαφορετική συνταγή για σήμερα. Μανιτάρια και τυριά μπλέκονται αρμονικά σε μια γευστική πανδεσία.
Υλικά
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
200 γρ. ασπρομανίταρα
150 γρ. γραβιέρα
150 γρ. πεκορίνο
500 γρ. πατάτες
(για την τύπου μπεσαμέλ)
1 κεσέ γιαούρτι
1 αυγό
100 γρ. γραβιέρα
Εκτέλεση
Αλείφουμε σε ένα ταψί με 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Στρώνουμε μια στρώση πατάτες και ρίχνουμε το μισό μίγμα μανιταριών και τυριών. Μετά άλλη μια στρώση πατάτες και το υπόλοιπο μίγμα.
Για τη “μπεσαμέλ”. Αραιώνουμε το γιαούρτι με λίγο νερό, χτυπάμε καλά το αυγό και το προσθέτουμε μαζί με τη γραβιέρα.
Περιχύνουμε το φαγητό μας προσθέτουμε λίγο βούτυρο, Το ψήνουμε στον αέρα του φούρνου, για μια ώρα στους 150 βαθμούς.
Καλή σας όρεξη