/Συνταγές από το χωριό: Ρεβυθάδα

Συνταγές από το χωριό: Ρεβυθάδα

Σιγά, σιγά χειμωνιάζει για τα καλά, και τα όσπρια μπαίνουν εντονότερα στις διατροφικές μας, συνήθειες. Σήμερα, σας δίνουμε μια πεντανόστιμη συνταγή ρεβυθάδα.

Υλικά

500 γρ. ρεβύθια

1 φακελάκι μαγειρική σόδα

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

1 καρότο

1 κρεμμύδι

2 κλωνάρια σέλερι

χυμό μισού λεμονιού

αλατοπίπερο

50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε 1,5 λίτρο νερό βάζουμε τα ρεβύθια μαζί με τη σόδα να μουλιάσουν για 12 ώρες. Κατόπιν, τα πλένουμε και τα τρίβουμε καλά για να φύγουν οι φλούδες.

Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με 1,5 λίτρο νερό και μόλις αρχίσουν να βράζουν. Αφαιρούμε προσεκτικά, με ένα κουτάλι, τον αφρό που δημιουργείται.

Μετά προσθέτουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι, όλα ψιλοκομμένα, τον χυμό λεμονιού και φυσικά αλατοπίπερο και 50 ml ελαιόλαδο.

Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, για 1 έως 1,5 ώρα, με την κατσαρόλα ανοιχτή, χωρίς το καπάκι της.

Καλή σας όρεξη!