Σε μια χώρα που αγκαλιάζεται παντού από το υγρό στοιχείο, το ψάρι αποτελεί αναπόσπαστο διατροφικό στοιχείο. Ας δούμε μια γευστική συνταγή για το πιο αγαπημένο ποταμίσιο ψάρι πέστροφα ψητή.
Υλικά
Μια μεγάλη πέστροφα γύρω στο 1 κιλό
100 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. κουκουνάρι
αλατοπίπερο
μια κουταλιά μέλι
λαδολέμονο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά το ψάρι και το αλατοπιπερώνουμε.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι και τοποθετούμε το μίγμα στην κοιλιά του ψαριού και την κλίνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Την ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. (τα 2-3 τελευταία στο γκριλ για να γίνει πιο τραγανή η πέτσα).
Φτιάχνουμε το λαδολέμονο με χυμό ενός λεμονιού και 100 ml λάδι και στο τέλος προσθέτουμε και μια κουταλιά μέλι και τα ομογενοποιούμε.
Περιχύνουμε την πέστροφα μας αφού ψηθεί.
Συνοδεύετε ιδανικά με φρέσκα χόρτα.
Καλή σας όρεξη