/Συνταγές από το χωριό: Μπακλαβάς με μέλι

Συνταγές από το χωριό: Μπακλαβάς με μέλι

Από τα πιο κλασικά και τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά είναι ο μπακλαβάς. Σας δίνουμε μια, όσο το δυνατόν πιο απλή στην εκτέλεση εκδοχή του.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 πακέτο βούτυρο

300 γρ. καρύδια ή φυστίκι

2 κουταλιές κανέλλα

Για το σιρόπι

250 γρ, μέλι

Φλούδα από μισό λεμόνι

700 γρ. νερό

Εκτέλεση

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί, απλώνουμε ένα, ένα τα μισά φύλλα κρούστας αφού τα αλείψουμε πρώτα με λίγο βούτυρο. Κατόπιν ρίχνουμε τη γέμιση (καρύδια ή φυστίκι & κανέλλα) και τοποθετούμε από πάνω τα άλλα μισά φύλλα.

Το ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για μια ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζοντας τα σχετικά υλικά κι όταν κρυώσει σοροπιάζουμε τον μπακλαβά μας.

Καλή σας όρεξη!