Πλησιάζει η εθνική εορτή της 25η Μαρτίου και ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το έθιμο θέλει τον μπακαλιάρο βασικό έδεσμα στον τραπέζι εκείνη της ημέρας. Πάμε να δούμε αναλυτικά μια σχετική συνταγή.
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο
2 πράσα
Μισό κιλό σπανάκι
Μισό ματσάκι σέλινο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι
Λίγη σάλτσα
Αλατοπίοπερο
Λίγο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε όσο το δυνατόν πιο ίσα μέρη. Τα τοποθετούμε για ένα δωδεκάωρο σε ένα μπολ με νερό το οποίο αλλάζουμε τακτικά.
Ψιλοκόβουμε τα χόρτα και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λάδι, λίγη σάλτσα, αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν σε 500 ml νερό.
Στο τηγάνι ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο κι αφού αλευρώσουμε καλά τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Όταν μισοβράσουν τα χόρτα τοποθετούμε πάνω τους και τα τηγανισμένα κομμάτια μπακαλιάρου και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να “τελειώσει” το νερό.
Καλή σας όρεξη και χρόνια πολλά