Ένα κλασικό παραδοσιακό ελληνικό γλυκό είναι η σοροπιαστή μελαχρινή. Σήμερα σάς δίνουμε μια απλή συνταγή με εξαιρετική γεύση για να την φτιάξετε κι εσείς.
Υλικά
10 αυγά
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
10 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
1 κουταλάκι κανέλα
10 κουταλιές καρύδι
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη κι όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε τη φρυγανιά και στο τέλος την κανέλα και τα καρύδια.
Τοποθετούμε το μίγμα μας σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι ή φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι για πέντε λεπτά από τη στιγμή που πάρει βράση και περιχύνουμε το γλυκό, όταν κρυώσει.
Καλή σας όρεξη