Υπάρχει ελληνικό σπίτι που δεν έχει γευτεί μια από τις πιο μαμαδίστικες συνταγές; Οι λαχανοντολμάδες συνόδευσαν και θα συνεχίσουν να συνοδεύουν, πολλά Κυριακάτικα, κι όχι μόνο, τραπέζια. Πάμε να δούμε μια συνταγή που αντί για λάχανο χρησιμοποιείται μαρούλι.
Υλικά
2 μαρούλια
500γρ. ανάμικτο κιμά (μοσχάριο & χοιρινό)
150 γρ. ρύζι
2 αυγά
χυμό ενός λεμονιού
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό και μέσα του ζεματίζουμε τα μαρούλια κι όταν κρυώσουν αφαιρούμε από τα φύλλα τα κοτσάνια.
Φτιάχνουμε μαρκόστενα κεφτεδάκια με τον κιμά, το ρύζι και λίγο αλατοπίπερο. Τυλίγουμε τα κεφτεδάκια με ένα ζεματισμένο φύλλο μαρουλιού ή αν είναι μικρότερα με μέρος ενός φύλλου.
Στον πάτο της κατσαρόλας στρώνουμε μερικά φύλλα μαρουλιού. Τοποθετούμε ένα, ένα τα τυλιγμένα με μαρούλι κεφτεδάκια, ρίχνουμε μισό ποτήρι λάδια, αλατοπίπερο και 3 ποτήρια νερού και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα.
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπώντας μαζί τα δύο αυγά και τον χυμό λεμονιού το οποίο προσθέτουμε σιγά, σιγά για να μην κόψει, στο φαγητό μας, όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Καλή σας όρεξη