/Συνταγές από το χωριό: Κουνέλι / λαγός στιφάδο

Συνταγές από το χωριό: Κουνέλι / λαγός στιφάδο

Στιφάδο. Μια κλασική ελληνική συνταγή με πολλές παραλλαγές. Η πιο διαδεδομένη απ’ όλες είναι με κουνέλι ή, αν είστε τυχερή και βρείτε έναν, με λαγό.

Υλικά

1.5 κιλό κουνέλι ή λαγό που τοποθετούμε για μια νύχτα στη μαρινάδα που αποτελείται από: 100ml κόκκινο κρασί, 50ml λάδι, ρίγανη, πιπέρι

1,5 κιλό κρεμμύδια

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός

100 γρ. σταφίδες

Ένα φύλλο δάφνη

Ένα ποτηράκι κρασί

Μισό κουταλάκι κανέλα

Μοσχοκάρυδο

3 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Βγάζουμε το κουνέλι / λαγό από τη μαρινάδα και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα κομμένο σε κομμάτια/ Ρίχνουμε 50ml λάδι, ένα κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

Κατόπιν προσθέτουμε 50 ml κρασί, το φύλλο δάφνης και τα μυρωδικά και ανακατέβουμε. Τέλος βάζουμε τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο, μαζί με δυο κουταλιές σάλτσα και μισό λίτρο νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να τελειώνει το νερό.

Καλή σας όρεξη