Ένα υλικό που επί χρόνια το υποτιμούσαμε και πλέον ανακτά τη θέση που του αναλογεί στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας. Ο τραχανάς, ένα θρεπτικό υλικό που αναδεικνύει καθετί το οποίο συνοδεύει. Ας δούμε μια εξαιρετική συνταγή για χοιρινό με γλυκό τραχανά.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα) κομμένο σε μερίδες
250 γρ. γλυκό τραχανά
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας. Κατόπιν προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσει. Ακολούθως, προσθέτουμε και τις ντομάτες, τις οποίες τις έχουμε περάσει από τον τρίφτη, και φυσικά αλατοπιπερώνουμε.
Το αφήνουμε να βράσει μέσα σε 2 λίτρο νερό για περίπου μία ώρα.
Τότε προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη μισή ώρα.
Σερβίρεται ζεστός και προαιρετικά τρίβουμε από πάνω και λίγη φέτα.
Καλή σας όρεξη