/Συνταγές από το χωριό: Χοιρινή τηγανιά

Συνταγές από το χωριό: Χοιρινή τηγανιά

Μια κλασική συνταγή της ελληνικής υπαίθρου. 

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας (κομμένο σε μέτρια κομμάτια)

2 μέτρια πράσα

2 κλωνάρια σέλινο

Ένα σφηνάκι λεμόνι

Ρίγανη, αλατοπίπερο

1 κουταλιά βούτυρο και 2 ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, μόνο το λευκό μέρος του πράσου, καθώς και το σέλινο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι  μέχρι να “μαραθούν”. Ρίχνουμε 500 ml νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά έως ότου απορροφήσει το ζουμί του.

Καλή σας όρεξη.