/Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στην Νικολέττα Φιλιππάκη

Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στην Νικολέττα Φιλιππάκη

Η ερμηνεύτρια Νικολέττα Φιλιππάκη απαντά στις 10+1 Ερωτήσεις που τις θέτει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού “Μείναμε μόνοι”.

 1. Κυκλοφόρησε το νέο σας τραγούδι “Μείναμε μόνοι”, σε μουσική Παντελή Θαλασσινού και στίχους της Ευγενίας Ασλανίδη. Πώς θα το χαρακτηρίζατε; 

Είναι ένα τραγούδι βιωματικό, που φαντάζει να μιλάς στον ίδιο σου τον εαυτό σε μια δύσκολη στιγμή απώλειας, αδικίας, χωρισμού. Δίνει την αισιόδοξη ματιά ότι μέσα από στενάχωρα συναισθήματα μπορείς να ανθήσεις ξανά. 

https://www.youtube.com/watch?v=pQecBS_714c

 1. Πώς ήταν η συνεργασία με τον Παντελή Θαλασσινό. Υπήρξαν ερμηνευτικές οδηγίες από πλευράς του; 

Ήταν πολύ όμορφη.Με εμπιστεύτηκε απόλυτα και τον ευχαριστώ .Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και καλλιτέχνης.Του είμαι βαθιά ευγνώμων για αυτή τη συνεργασία.

 1. Να περιμένουμε συνέχεια αυτής της συνεργασίας και γενικότερα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα; 

Τα επόμενα βήματα είναι κάποιες live εμφανίσεις και από εδώ και πέρα μόνο πανέμορφα πράγματα έρχονται!

 1. Τι είναι αυτό που καθιστά μια ερμηνεία μοναδική; 

Η κατάθεση ψυχής που δίνεις. Με την ερμηνεία ενσαρκώνεται και το πιο βαθύ συναίσθημα. Αυτό που κουβαλάς μέσα σου παίρνει μορφή μέσα από την ερμηνεία

 1. Ποιο είναι το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό σας όνειρο; 

Δεν είναι ένα αλλά πολλά η αλήθεια γιατί δεν ησυχάζω στο όνειρο. Θα ήθελα πολύ να βρεθώ επί σκηνής με τη Μαρινέλλα και τον Γιάννη Πάριο.

 1. Ποια θέλετε να είναι η μουσική ταυτότητά σας και πόσο ανοιχτή είστε σε διαφορετικές μουσικές επιρροές; 

Είμαι γενικά πολύ ανοιχτή σε διαφορετικά είδη μουσικής. Ότι μπορεί να με εκφράσει και να μου ταιριάζει το τραγουδάω. Ως μουσική ταυτότητα θέλω να έχω τα τραγούδια με τα οποία ταυτίζομαι. 

 1. Πόσο δύσκολο είναι πλέον για έναν καλλιτέχνη να του δοθούν οι ανάλογες ευκαιρίες να αναδείξει το ταλέντο του; 

Τίποτα δεν είναι δύσκολο αρκεί να πιστέψεις σε εσένα και στις ευκαιρίες που μπορείς να έχεις. Όταν θέλεις κάτι με όλο σου το είναι, το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου. 

 1. Είναι τελικά οι ζωντανές εμφανίσεις που καθιερώνουν έναν καλλιτέχνη στη συνείδηση του κοινού;

Παίζουν σπουδαίο ρόλο φυσικά. Βέβαια  πλέον με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί ο κάθε καλλιτέχνης να παρουσιάζει τη δουλειά του και να αποτυπωθεί στη συνείδηση του κοινού πιο εύκολα και πιο άμεσα 

 1. Πώς έχει διαφοροποιηθεί ο χώρος της μουσικής στην ψηφιακή εποχή του YouTube και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των καλλιτεχνών; 

Όπως είπα και πριν είναι ένα πολύ δυνατό μέσο να συστηθείς στο κοινό. Είναι πολύ βοηθητικός τρόπος να μάθει ο κόσμος τη δουλειά μας σε μια  εποχή που δεν βγαίνουν τα τραγούδια σε δίσκους.

 1. Ποια είναι η γνώμη σας για τα μουσικά reality shows και τι θα συμβουλεύατε τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική;

Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια πιστεύω ότι κερδίζεις εύκολη αναγνωρισιμότητα και ευκαιρίες για συνεργασίες ενδεχομένως, αν το υπερασπιστείς σωστά. Στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική θα έλεγα να πιστέψουν στον εαυτό τους και να μη εγκαταλείπουν το όνειρο τους στην πρώτη δυσκολία.

 1. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποιοι είναι οι πέντε δίσκοι που θα ήθελες μαζί σου; 

Οι 5 δίσκοι δεν θα μου έφταναν για ένα μήνα όπως μου έδειξε και το παρελθόν της Covid εποχής. Θα ήθελα να έχω ένα δίσκο με τις σονάτες των Chopin και Debussy, τα τραγούδια του Frank Sinatra, έναν δίσκο με τα ερωτικά της Τζένης Βάνου και επειδή είμαι και παιδί των 90s τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Μαντώς.