/Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στη Marianthi

Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στη Marianthi

Η MARIANTHI επέστρεψε δυναμικά με το νέο της τραγούδι «Ιππότης» και απαντάει στις 10+1 Ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μανίκα για το CulturePoint.gr.

1. Νέο τραγούδι με τίτλο “Ιππότης”; Τι χαρακτηρίζει κάποιον ως ιππότη στην εποχή μας;

ΙΠΠΟΤΗ στην εποχή μας θα χαρακτήριζα έναν άνθρωπο ευγενικό, αποφασιστικό, προστατευτικό, ρομαντικό, ρεαλιστή… ανεξαρτήτου φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Κάποιον που αγαπάει αληθινά και δίνεται με την ψυχή του.

2. Ένα κομμάτι με συνθετικές και σεναριακές αναφορές (στο βιντεοκλίπ) στους Daft Punk. Είναι η ηλεκτρονική ποπ μουσική το είδος με το οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε περισσότερο;

Αν βρεθεί υλικό στο συγκεκριμένο είδος το οποίο με αγγίζει, μου ταιριάζει φωνητικά και αισθητικά, φυσικά και θα το έκανα.

3. Τι κάνει μοναδική μια ερμηνεία;

Η ερμηνεία για να είναι μοναδική πιστεύω πως πρέπει να πηγάζει από μέσα μας. Αυτό που ερμηνεύεις να σε εκφράζει, να σου αρέσει, να σε διασκεδάζει και να σε κάνει να νοιώθεις όμορφα.

4. Τα άμεσα καλλιτεχνικά σας σχέδια, μετά την καραντίνα;

Συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους. Να διασκεδάσουμε όλοι μαζί και να περάσουμε καλά, το έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο, ίσως περισσότερο από ποτέ.

5. Ποιο είναι το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό όνειρο σας;

Να δημιουργώ μαζί με τους συνεργάτες μου όμορφη μουσική και τραγούδια που θα αγαπιούνται από τον κόσμο. Είμαι ευγνώμων που ήδη το ζω αυτό, ειλικρινά!

6. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει πλέον ο ψηφιακός κόσμος (πχ YouTube) στην προσέγγιση του κοινού;

Τον σημαντικότερο. Το YouTube για παράδειγμα έχει αναλάβει – καλώς ή κακώς – τον ρόλο της δισκογραφικής εταιρείας. Πλέον υπάρχουν τα μέσα και η ελευθερία να ανεβάζει ο καθένας τις ιδέες του και να τον γνωρίζει το κοινό.

7. Πώς σχολιάζετε το φαινόμενο των τραγουδιστικών reality shows;

Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να αποφασίζει για το τι είναι καλύτερο για την καριέρα του, τους στόχους και τις επιθυμίες του. Όλα είναι θέμα επιλογών.

8. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποιοι είναι οι πέντε δίσκοι που θα θέλατε μαζί σας;

Οτιδήποτε από ANOYK, GRIEG, NYMAN, TIERSEN και 90s Ελληνικά.

9. Διαλέγετε παρέα για ολιγοήμερη απόδραση. Ποιους καλλιτέχνες, ανεξαρτήτως ιστορικής περιόδου δράσης, θα συμπεριλαμβάνατε;

Την Lady Gaga και την Μαρία Κάλλας, νομίζω θα γινόμασταν οι καλύτερες φίλες!

10. Με ποιο τραγούδι ή και άλμπουμ θα “ντύνατε” μουσικά την πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας;

Hotel Νew York από Αnouk

11. Χρειάζεται περισσότερος ρεαλισμός ή ρομαντισμός, στις ζωές μας;

Μια μίξη ρεαλισμού και ρομαντισμού πάντα στη σωστή δοσολογία.

Δείτε το βίντεο κλιπ του νέου της τραγουδιού εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=kESR6RJxrK0