/Στα Γλυκά Καθούμενα – Χριστίνα Κρητικού

Στα Γλυκά Καθούμενα – Χριστίνα Κρητικού

Η Παιδική Σοφία επιστρέφει και αυτή τη φορά σας φέρνει ένα ακαταμάχητο δίδυμο που θα λατρέψετε: το ντεμπούτο του στο επερχόμενο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα κάνει το νέο βιβλίο της συγγραφέως Χριστίνας Κρητικού (Ο χορός της Ηλιαχτίδας, Η Περιπέτεια μιας Μπλε Κουκκίδας, εκδόσεις Διάνοια) με τίτλο «Στα γλυκά καθούμενα» σε εικονογράφηση της βραβευμένης εικονογράφου Βιβής Μαρκάτου.

Πρόκειται για ένα χαρούμενο και ταυτόχρονα εύπεπτο ανάγνωσμα σε έμμετρη μορφή, που εισάγει τα μικρά παιδιά στον φανταστικό κόσμο των φρούτων, των λαχανικών και των γλυκών: όλα μπλέκονται μια περίεργη νύχτα στο μαγικό ραβδί της… νεράιδας… Υγείας και γίνονται άνω-κάτω! Φρούτα, που μιλάνε και χορεύουν στα μάτια μας μπροστά, τραγανά μπισκότα που μαλώνουν με πορτοκαλί καρότα 

και ένας βασιλιάς – Μπρόκολο, που προσπαθεί με αγωνία να κρατήσει το στέμμα του!Μα….γίνονται αυτά; Ποιος ξέρει; Μπορεί να γίνονται τελικά! 

Όμως η Υγεία, με το λαμπερό της πρόσωπο, το κοφτερό μυαλό και τις συμβουλές της, θα βάλει σε τάξη τις σκανταλιές των παιχνιδιάρικων «γλυκών» της φίλων και θα επαναφέρει τα πράγματα στην…. κανονική τους μορφή – μέχρι την επόμενη φορά-….

Σε μια εποχή που η παιδική παχυσαρκία έχει γίνει ένα απ’ τα σημαντικότερα ζητήματα, απαιτείται να μπαίνουν οι σωστές βάσεις για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, από πολύ μικρή ηλικία. Τα Γλυκά καθούμενα, δείχνουν με διασκεδαστικό τρόπο στα παιδιά την αξία της σωστής διατροφής και μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς.  Το παραμύθι απευθύνεται σε μικρές ηλικίες, άνω των 4 ετών και περνάει το μήνυμα των καλών συνηθειών, χωρίς όμως να διακατέχεται από διδακτικό ύφος, χωρίς να χάνει καθόλου από τη μαγεία του.

Τα «Γλυκά Καθούμενα» είναι εδώ για να μας κάνουν να
γελάσουμε, να σκεφτούμε και να αγαπήσουμε τη σωστή
διατροφή. Απολαύστε τα!