/Ποια ήταν η Μίριαμ Χόπκινς

Ποια ήταν η Μίριαμ Χόπκινς

«Δεν θα αποσυρθώ ποτέ. Καταγράψτε το και υπογραμμίστε το. Ο κόσμος είναι πολύ ωραίος – όπως ήταν όλα τα διαλείμματα ». –Μίριαμ Χόπκινς

Η Μίριαμ Χόπκινς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο διάσημους σταρ του Pre-Code κινηματογράφου Pre-Code. Μια ευέλικτη ηθοποιός με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό κατάλογο ταινιών της δεκαετίας του 1930, ήταν ένα επαινεμένο αστέρι για την Paramount Pictures.

Γεννημένη ως Έλεν Μίριαμ Χόπκινς στις 18 Οκτωβρίου 1902, από τον Όμηρο Χόπκινς και την Έλεν Κάτλερ στη Σαβάνα της Γεωργίας, ήταν το μικρότερο από τα δύο παιδιά. Το ζευγάρι είχε επίσης μια μεγαλύτερη κόρη, την Ruby. Ενώ η Χόπκινς πέρασε την πρώιμη ζωή της στη Γεωργία, η οικογένεια θα μετακομίσει στο Μεξικό. Σύντομα, οι γονείς της θα χωρίσουν, οδηγώντας τη Χόπκινς, τη μητέρα της και την αδερφή της να επιστρέψουν στη Σαβάνα για να ζήσουν με τη γιαγιά της. Αργότερα, θα μετεγκατασταθούν ξανά στο Σίρακιους της Νέας Υόρκης.

Ενώ ζούσε στην Ανατολική Ακτή, η Χόπκινς παρακολούθησε το Σεμινάριο Γκόνταρντ στο Βερμόντ, ακολουθούμενο από το Πανεπιστήμιο Σίρακιους, όπου ο θείος από την πλευρά του πατέρα της, εργαζόταν ως επικεφαλής του γεωλογικού τμήματος.

Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η Χόπκινς ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για το θέατρο καθώς και για το χορό και βρήκε δουλειά ως κορίτσι χορωδίας. Ενώ δούλευε στη Νέα Υόρκη ως χορωδός, θα εξασφάλιζε επίσης ρόλους στο Μπρόντγουεϊ σε δραματικές και κωμικές παραγωγές. Μία από τις βασικές στιγμές της στο θέατρο περιελάμβανε τον βασικό ρόλο στο έργο Jezebel. Προς απογοήτευσή της, η Bette Davis επιλέχθηκε να παίξει τον ρόλο στην οθόνη, οδηγώντας σε έναν τελικό ανταγωνισμό μεταξύ των δύο ηθοποιών.

Μέχρι το 1930, η Hopkins θα υπογράψει με την Paramount Pictures και θα κάνει το ντεμπούτο της στην οθόνη στο Fast and Loose (1930), αλλά ένας πιο αξιοσημείωτος ρόλος θα ερχόταν ένα χρόνο αργότερα στο Dr. Jekyll και Mr. Χάιντ (1931). Ο πρωτοποριακός της ρόλος ήταν στο Trouble in Paradise (1932), το οποίο ήταν το πρώτο από τις πολλές περιπτώσεις στις οποίες ο Hopkins θα εργαζόταν υπό τη διεύθυνση του Ernst Lubitsch.

Το 1932, και μεταξύ γάμων, η Χόπκινς υιοθέτησε έναν γιο. Η Χόπκινς αγάπησε τον γιο της, Μάικλ, και τον ονόμασε «τον πιο σημαντικό άντρα στη ζωή της».

Ευδοκιμώντας ως πρωταγωνίστρια του Pre-Code, η Hopkins πραγματοποίησε πιο παράτολμες και συγκλονιστικές ερμηνείες σε ταινίες όπως ο The Smiling Lieutenant (1931), The Story of Temple Drake (1933) και Design for Living (1933). Θα πετύχει επίσης περαιτέρω επιτυχία στο Becky Sharp (1935), κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού.

Αφού απέρριψε τον κεντρικό ρόλο στο It Happened One Night (1934) και έχασε τον ρόλο της Scarlett O’Hara στο Gone with the Wind (1939) από τη Vivien Leigh, ο Hopkins έπαιξε στο Old Acquaintance (1943). Δεν θα ερμηνεύσει ξανά σε ταινίες μέχρι την The Heiress (1949), και στη συνέχεια θα παίξει στην κωμωδία The Mating Season (1951).

Χάνοντας τη δημοτικότητα ως ηθοποιός κινηματογράφου, ο Χόπκινς στράφηκε στην τηλεόραση. Εμφανίστηκε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έκανε επίσης εμφανίσεις ως καλεσμένη σε άλλα τηλεοπτικά σόου.

hometownstohollywood