/Πάρε μια ανάσα: Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Πάρε μια ανάσα: Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Συγγραφέας: Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Τίτλος: Πάρε μια ανάσα

Υπότιτλος: ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ISBN: 978-960-633-066-7

Σελίδες: 200

Λ.Τ.: 20,00€

 

Ένας πρακτικός και εύχρηστος οδηγός αναπνοής με λίγη θεωρία και πολλές πρακτικές αναπνοής που είναι δοκιμασμένες, οι περισσότερες τόσο απλές που μπορούν να τις κάνουν και παιδιά. Όλες περιγράφονται με κατατοπιστικές οδηγίες αλλά και φωτογραφίες, ενώ κάποιες από αυτές δίνονται και ηχητικά με κωδικούς QR, ώστε να αποθηκευτούν και να είναι άμεσα διαθέσιμες. 

Το βιβλίο αφορά ιδιαίτερα αυτούς που δουλεύουν πολύ και χωρίς διάλειμμα, κάνουν πολύωρη πληκτρολόγηση, συνηθίζουν να κάνουν πολλά πράγματα συγχρόνως, έχουν εναλλαγές ρόλου στη διάρκεια της μέρας ή ενώ κάνουν κάτι τώρα, σκέφτονται αυτό που έχουν να κάνουν μετά. Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτός ο τρόπος ζωής κάνει την αναπνοή ρηχή και επιβαρύνει τη σωματική και ψυχική υγεία. Το βιβλίο αφορά επίσης αυτούς που βιώνουν ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον, μια συγκρουσιακή προσωπική σχέση, και άλλα θέματα που τους επιβαρύνουν ψυχολογικά. 

Μια ολιγόλεπτη πρακτική αναπνοής μπορεί να λειτουργήσει ως βαλβίδα εξαέρωσης που δεν επιτρέπει στο στρες να συσσωρευτεί και να προκαλέσει ζημιές στην υγεία. Τα άτομα που διαχειρίζονται κάποια πάθηση που σχετίζεται με το στρες π.χ. αρρυθμίες, υπέρταση ή σπαστική κολίτιδα, στο βιβλίο θα βρουν περισσότερες από μια τέτοιες πρακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν υποστηρικτικά στην αγωγή που σύστησε ο γιατρός τους. 

 

Βιογραφικό Σημείωμα: Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Η συγγραφέας είναι εισηγήτρια, εκπαιδευμένη στο σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα και έχει ειδικευτεί στη γιόγκα για υγεία. Έχει δώσει σχετικά μαθήματα στο Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα γιόγκα Θεσσαλονίκης, τα περισσότερα για το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, και σεμινάρια για την αναπνοή στη Θεσσαλονίκη και στη Βουλγαρία.