/Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο CulturePoint.gr

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο CulturePoint.gr

Ο ερμηνευτής Νίκος Ανδρουλάκης μιλά στον Κωνσταντίνο Μανίκα με αφορμή την παρουσία του στη μουσική σκηνή Σφίγγα. 

ΕΡ. 7 Μαϊου στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Τι να περιμένουν οι θεατές από αυτό το live;

ΑΠ. Το πρόγραμμα στη ‘’Σφίγγα’’, θα έχει κεντρικό άξονα τα ωραιότερα τραγούδια.Ευτυχώς που γυρίσαμε στην εποχή που το τραγούδι θα συναντήσει ξανά τους φίλους του.

Με μουσική συντροφιά τον Αντώνη Ανδρουλάκη στην κιθάρα και στο τραγούδι, τον Νίκο Παπαναστασίου στο πιάνο και στο ακορντεόν, τον Μιχάλη Νικόπουλο στο μπουζούκι και στο λαούτο, τον Νίκο Ρούλο στο μπάσο και τον Γιάννη Τσουμπή στα τύμπανα, υποσχόμαστε μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στην ψυχή και στην καρδιά όσων την παρακολουθήσουν.

ΕΡ. Πώς έχει αλλάξει η επαφή με το κοινό και οι αντιδράσεις του, μετά τους περιορισμούς της πανδημίας;

ΑΠ. Ο κόσμος διψάει για επικοινωνία για να ξανάβρει την μουσική περπατησιά.

Πριν από λίγο καιρό έκανα σειρά εμφανίσεων στο ‘’Μπαράκι της Διδότου’’, που ομολογουμένως είχα αγωνία λόγω της κατάστασης.

Διαπίστωσα όμως ο κόσμος είχε ανάγκη και ήρθε με λαχτάρα.

Το ίδιο ελπίζω να συμβεί και στη ‘’Σφίγγα’’ στις 7 του Μάη.

ΕΡ. Τι δημιουργικό να περιμένουμε το επόμενο διάστημα;

ΑΠ. Το διάστημα που μεσολάβησε ( δυό χρονια και πλέον), ήταν πολύ δημιουργικό γιατί υπήρξε χρόνος για να συμμετάσχω σε ξεχωριστές δισκογραφικές δουλειές και συνεργασίες και να βγουν ωραία τραγούδια.Για τα επόμενα να περιμένετε καινούργια τραγούδια που είναι στα σκαριά και καλοκαιρινές συναυλίες που όταν οριστικοποιηθούν θα ανακοινωθούν.   

ΕΡ. “Εκμεταλλευόμαστε” επαρκώς τη μουσική παράδοση;

ΑΠ. Η μουσική παράδοση πάει από γενιά σε γενιά και όποιος ακουμπήσει σ΄αυτήν, εχει να κερδίσει πολλά.Είναι παρήγορο ότι τα νέα παιδιά σήμερα μαθαίνουν τα παραδοσιακά μας τραγούδια, τα όργανα τους χορούς και φυσικά έχουμε νέους και πολύ ταλαντούχους μουσικούς στη λύρα στο λαούτο στο βιολί στο κλαρίνο στο κανονάκι στο σαντούρι στα κρουστά κ.αλ. 

Η παράδοση συνεχίζει το δρόμο της…

ΕΡ. Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστή μια ερμηνεία;

ΑΠ. Το παν είναι στην κάθε ερμηνεία, να υπάρχει ζωντανή λαλιά για να μην περάσει απαρατήρητο, αυτό που θες να πεις.Επίσης στην κάθε ερμηνεία πρέπει να καθρεπτίζεται ο νους, η ψυχή σου και να μην συγκρατείς τον εαυτό σου, αλλά να τον απλώνεις όσο χρειάζεται το κάθε τραγούδι, ώστε να μπορέσεις να επικοινωνήσεις με τον κόσμο. 

ΕΡ. Ποιο είναι το πιο μεγάλο καλλιτεχνικό σας όνειρο;

ΑΠ. Να ερμηνεύω ωραία τραγούδια και να κάνω συνεργασίες με ανθρώπους που εκτιμώ.

ΕΡ. Ποιος είναι ο ρόλος της μουσικής στην ψηφιακή εποχή, που η διακίνηση της γίνεται σε μεγάλο βαθμό μέσω του YouTube;

ΑΠ. Πάντα ο ρόλος της μουσικής ήταν ο ίδιος και πριν ψηφιακής επόχής αλλά και τώρα.
Είναι εκείνη η μουσική που φτάνει βαθιά μέσα μας και είναι έτοιμη πάντα να σε συγκινήσει και να σε κάνει να ισσοροπίσεις με τον εαυτό σου.

Όσον αφορά το διαδύκτιο, θα έλεγα ότι είναι μια βοήθεια και ένας σημαντικός τρόπος ώστε να φτάσει και να ακουστεί το έργο του κάθενός, η πρόταση του η ιδέα του…

ΕΡ. Ποια είναι η άποψη σας για τα μουσικά reality shows;

ΑΠ. Είναι λογικό ένα νέο παιδί να θέλει να συμμετάσχει σε μια τηλεοπτική εκπομπή για να δείξει το ταλέντο του και τις ικανότητες του.

Θέλει όμως πολύ δουλειά, πολύ μελέτη και υπομονή για να πετύχει τον στόχο του.

ΕΡ. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποιους πέντε δίσκους θα θέλατε οπωσδήποτε μαζί σας;

ΑΠ. Επειδή μεγάλωσα με τα μουσικά έργα των Ελλήνων συνθετών, ποιητών, στιχουργών, σπουδαίων Κρητών καλλιτεχνών και έχω αφιερώσει πολύ χρόνο ακούγοντας τα και πάντα εκφράζω τον θαυμασμό μου, είναι πολλοί οι δίσκοι που ‘’κυριαρχούν’’ στη μνήμη μου και στην καρδιά μου κάτι σαν πολύτιμο, βαρύτιμο και με πολύ μουσικό ενφιαφέρον…