/Βιβλιοκριτική: Ο Αριστοφάνης στο δάσος των μύθων (Αναστάσιος Δεληγιάννης)

Βιβλιοκριτική: Ο Αριστοφάνης στο δάσος των μύθων (Αναστάσιος Δεληγιάννης)

Γράφει ο Θάνος Ξάνθος

Ένα βιβλίο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα που πρέπει να έχουμε στην βιβλιοθήκη μας!

«Ο Αριστοφάνης στο δάσος των μύθων» αποτελεί την πρώτη λογοτεχνική απόπειρα του ταλαντούχου σκηνοθέτη και χορογράφου Αναστάσιου Δεληγιάννη.

Είναι γραμμένο με αγάπη, έρευνα και κυρίως γνώση για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Αλήθεια πόσα παιδιά γνωρίζουν ποιος ήταν ο Αριστοφάνης και τι εννοούμε όταν λέμε αρχαιότητα; Το βιβλίο έχει σαν κέντρο του, να διδάξει τα παιδιά με έναν πολύ ζεστό τρόπο, που δεν παραπέμπει στα σχολικά βιβλία που ίσως ταλανίζουν παραπάνω τη σκέψη τους!

Ένα βιβλίο διδακτικό και συνάμα διαδραστικό για παιδιά κι εφήβους, που σας φέρνει σε επαφή με τα σπουδαιότερα έργα του Αριστοφάνη! Μέσα από διάφορες καταστάσεις και προβληματισμούς του νέου Αριστοφάνη, ο αναγνώστης οδηγείται στη σκέψη τι θα έκανε αν ήταν κι αυτός στην ίδια θέση. Ένα εκπληκτικό βιβλίο που αποτελεί τον πιο ευφυή, ίσως, τρόπο για να μυηθούν (μικροί και μεγάλοι) στον κόσμο της αρχαιότητας και να την αγαπήσουν. Είναι από τις λίγες φορές που οι μεγαλύτερες ιδέες της ανθρωπότητας, συμπυκνώνονται σε ένα τόσο  μικρό βιβλίο.

Μέσα από ιστορικά στοιχεία και ενδιαφέρουσες πληροφορίες θα περιηγηθείτε με συντομία στον κόσμο της αρχαίας Ελλάδας, μαθαίνοντας για τη γλώσσα, τις διαλέκτους, αλλά και τις αρχές της ηθικής, της δημοκρατίας, του σεβασμού, της προσωπικής ελευθερίας και έκφρασης.

Η πολύ ενδιαφέρουσα εικονογράφηση που επιμελήθηκε η Κατερίνα Μηνογιάννη, εξάπτει περισσότερο την φαντασία των παιδιών και των εφήβων για ένα τέτοιο λογοτεχνικό ταξίδι!

Ο συγγραφέας, έχει προσεγγίσει το θέμα με λεπτομερή τρόπο, έρευνα και κυρίως με κομμάτια που προκαλούν ενδιαφέρον στον αναγνώστη!

Αξίζει να κοσμήσετε την βιβλιοθήκη σας και τη σκέψη, τόσο την δική σας, όσο και των παιδιών σας, με αυτό το βιβλίο! Ενδείκνυται τόσο για παιδιά και εφήβους, όσο και για γονείς, καθηγητές, κλπ. Μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία να περιηγηθείτε στον μαγικό και ενδιαφέροντα κόσμο του Αριστοφάνη!  Αναζητήστε το, σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

 

Πληροφορίες: 

 

Συγγραφέας: Αναστάσιος Δεληγιάννης

Εικονογράφηση: Κατερίνα Μηνογιάννη

Επιμέλεια: Μαρία Κατσουλάκου

Τόπος και Χρονολογία πρώτης έκδοσης:

Αθήνα, Ιούλιος 2022

ISBN: 978-6182-014-622

Σελίδες: 64

Διάσταση σελίδας: 15×23 cm

Γραμματοσειρά: Myriad Pro

Χαρτί: Γραφής 100gr

Εκδόσεις: 24γράμματα / Γιώργος Δαμιανός

Συντονίστρια έκδοσης: Καλλιόπη Αγραφιώτη

Διεύθυνση / Κεντρική Διάθεση:

Λεωφόρος Πεντέλης 77, Χαλάνδρι 152 34

Τηλ.: +30 210 612 70 74

Email: info@24grammata.com

Web site / e-shop: www. 24grammata.com

Copyright © 2022 24γράμματα

H γραφιστική επεξεργασία  έγινε στο ατελιέ γραφικών τεχνών  των εκδόσεων 24γράμματα

(Λεωφ. Πεντέλης 77, Χαλάνδρι, τηλ. 210 612.70.74)

Υπεύθ. ψηφιακής σελιδοποίησης: Κατερίνα Μηνογιάννη