/Μουσικοθεατρική παράσταση: Η γυναίκα των 4 εποχών

Μουσικοθεατρική παράσταση: Η γυναίκα των 4 εποχών

Γράφει ο Νίκος Ναούμης, συγγραφέας – πολιτικός επιστήμονας

Αναρωτιόμαστε συχνά αν, σήμερα, με τις τόσες δυσκολίες και προκλήσεις γύρω μας, υπάρχουν δρώμενα πολιτιστικά που να αξίζουν την προσοχή μας.

Η απάντηση μου είναι καταφατική και σας έχω μία τέτοια πρόταση!

Αναφέρομαι, στη μουσικοθεατρική παράσταση που επιμελείται και πρωταγωνιστεί η Άννα Μπιθικώτση, έχοντας στο πλευρό της δύο εξαίρετους και πολυτάλαντους καλλιτέχνες, τη Σοπράνο Κατερίνα Μεγάλου και τον Ερμηνευτή Σωτήρη Δογάνη.

Η παράσταση που φέρει τον τίτλο «Η Γυναίκα των 4 Εποχών», είναι μια δραματοποιημένη αφήγηση της ζωής μιας γυναίκας. Μιας γυναίκας, που καλείται από την φύση και την ιδιοσυγκρασία της να παίξει δεκάδες ρόλους προκειμένου να στηρίξει το οικοδόμημα που λέγεται ανθρώπινη ύπαρξη.

Η παράσταση που θα ταξιδέψει τους επόμενους μήνες σε όλη τη χώρα, ξεκινά το ταξίδι της αυτή τη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου από το υπέροχο αμφιθέατρο του δήμου Παπάγου – Χολαργού, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η Άννα Μπιθικώτση, άνθρωπος με ποιότητα και πολυτάλαντος, γράφει αναφορικά με την παράσταση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook

«Αγαπημένοι μου φίλοι, επιτέλους κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα! Έφτασε η στιγμή που ανεβαίνει σε Αμφιθέατρο η μουσικοθεατρική μου παράσταση με πρωταγωνίστρια τη γυναίκα και τις παραστάσεις της ζωής της πίσω από τα φώτα.

Δύο λόγια για τη ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΩΝ 4 ΕΠΟΧΩΝ

Με το νέο μου έργο που υπογράφω και αφηγούμαι επί σκηνής, θα με δείτε να “τεμαχίζω” τον εαυτό μου ως “Η Γυναίκα των τεσσάρων εποχών” με τη διάθεση να παρουσιάσω την αίσθηση της ομορφιάς, την αύρα του αρώματος, τον πόνο απ΄ το “αγκάθι”, το εύθραυστο απ΄ το εφήμερο μιας ζωής γεμάτης ανατροπές στο πρόσωπο της φανταστικής πρωταγωνίστριας που η ίδια ενσαρκώνω, από τη παιδική ως την τρίτη της ηλικία.

Στο τρίπτυχο αυτό δρώμενο (Λόγος- Μουσική- Εικόνα) θα “συναντήσετε” φίλες και φίλοι μου τον καλά κρυμμένο εαυτό σας σε στιγμές “ανομολόγητες”…

Η μουσική επένδυση από επιλεγμένες μελωδίες κλασικών έργων, τα τραγούδια ( Μ.Πλέσσα, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη και Κ. Νικολόπουλου σε μελοποιημένους στίχους μου ) άρρηκτα συνδεδεμένα με τη θεματολογία της παράστασης ερμηνευμένα από τον καθηλωτικό ερμηνευτή Σωτήρη Δογάνη και τη συγκλονιστική soprano Κατερίνα Μεγάλου, καθώς τα υψηλού επιπέδου video’s τα οποία περίτεχνα και ευρηματικά προβάλλονται κατά τη διάρκεια του έργου, δημιουργούν άμεσα ένα αυθυποβάλλον σκηνικό.

Ο χρωματικός αφηγηματικός λόγος του καλλιτέχνη Σωτήρη Δογάνη, συνθέτει παράλληλα μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας μέσα από τις απαντήσεις που απευθύνει στη “Γυναίκα των τεσσάρων εποχών”, στα βαθιά και “κοφτερά” ερωτήματα που του θέτει, ενώ η σπουδαία πιανίστρια Καίτη Μεγάλου “κεντά” με “άγιες” νότες το πιάνο της.

Η πολυσχιδής ηρωίδα μου, με στιβαρότητα και δυναμισμό, με ερωτισμό και πυκνότητα συναισθημάτων “καλεί” όλους τους εαυτούς της σε μια συνάντηση που θυμίζει “μυστικό δείπνο” και σας περιμένει με συναισθηματική βαρύτητα και με διεισδυτική ενατένιση να τη γνωρίσετε».

Το Culture Point θα είναι εκεί και θα σας έχει πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ και βίντεο από την εξαιρετική αυτή παράσταση!

Όσοι πιστοί, προσέλθετε…