/Μαριέττα Πεπελάση – Προσωπογραφίες

Μαριέττα Πεπελάση – Προσωπογραφίες

Μαριέττα Πεπελάση

Προσωπογραφίες 

Επιμέλεια: Σοφία Τριανταφύλλου

Εκδόσεις IANOS, 2022

Σειρά: Μικρός IANOS

ISBN: 978-618-5646-15-8

Σελ. 136

Διαστάσεις: 9.7cm x 17cm

Τιμή: 8.88€

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS, στη σειρά Μικρός IANOS, η συλλογή διηγημάτων της Μαριέττας Πεπελάση με τίτλο «Προσωπογραφίες». Πρόκειται για ιστορίες ανθρώπων που σημάδεψαν τη ζωή της συγγραφέως και τις μετέφερε στο χαρτί μέσω της λεκτικής παλέτας της για να μείνουν ανεξίτηλες στον χρόνο. Άνθρωποι καθημερινοί που έρχονται αντιμέτωποι με τα πάθη τους, τις μύχιες σκέψεις, τη χαμένη αγάπη, τις οικογενειακές σχέσεις και το άλγος της νοσταλγίας, μας δίνουν μαθήματα μέσα από τις ιστορίες τους και μας συγκινούν. Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Από το οπισθόφυλλο:

 

Αγαπώ τους ανθρώπους χρόνια τώρα. Προσπαθώ να τους καταλάβω, να νιώσω τους πόνους και τις λύπες, τις αγωνίες και τις απογοητεύσεις, τις χαρές και τις ελπίδες τους. Μα πάνω απ’ όλα αγαπώ εκείνους που μπορούν να δώσουν την αγάπη που σαν αμόλυντο νεράκι αναβλύζει και ρέει απ’ τις πηγές των ιερών βουνών. Αυτοί είναι οι ήρωές μου σ’ αυτά τα κείμενα. Τα δικά τους πρόσωπα αιχμαλώτισαν την ψυχή μου και τη σκέψη μου. Όλοι αυτοί που —αν και ζούμε σε σκληρά και τραχιά χρόνια— εξακολουθούν να αγαπούν χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα. Μόνη ανάγκη, το αίσθημα ότι ανήκουμε στην ομάδα της ωκεάνιας αγάπης. 

 

Βιογραφικό

Η Μαριέττα Πεπελάση γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και ζωγράφος. Γράφει ποίηση και πεζογραφία. Έργα της: «Για μια γαλήνη με πολύ αγώνα» (Φέξης, 1966), «Για μια γαλήνη με πολλή αγωνία» (Φέξης, 1970), «Τα ασάλευτα χρόνια και η σπορά» (Φέξης, 1974), «Πλοηγός» (Καστανιώτης, 1991), «Όλα ήταν για μια στιγμή» (Καστανιώτης, 2001), «Σχιζογόνος μήτηρ» (IANOS, 2005),«Εξομολογήσεις προδομένων γυναικών» (Καστανιώτης, 2011), «Δίδυμες ακτίνες» (IANOS, 2014), «Φωτεινή, όλα είναι μνήμη» (Καστανιώτης, 2017), «Εννιά μικρές ιστορίες για το φως και το σκοτάδι» (IANOS, 2020). Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές. Είναι μέλος του «Κύκλου Ποιητών» και ιδρυτικό μέλος της εικαστικής ομάδας, Ροή 22. Συνεχίζει να αυτοσχεδιάζει μελωδίες στο πιάνο.