/Κυρία υπουργέ Πολιτισμού, ανακαλέστε

Κυρία υπουργέ Πολιτισμού, ανακαλέστε

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος

Σε απάντηση στην ερώτηση για τα ναυπηγεία στην Κυνόσουρα, η Υπουργός Πολιτισμού μίλησε για “λεγόμενο” τύμβο των Σαλαμινομάχων. Συγκεκριμένα είπε:

“Ο τύμβος των Σαλαμινομάχων, είναι “λεγόμενος”. Δεν είναι ο τύμβος των Σαλαμινομάχων – είναι ένα ταφικό μνημείο που αφορά σε πολύ νεότερες ταφές”.

Ειλικρινά η τοποθέτηση αυτή μας έχει αφήσει έκπληκτους, όχι μόνο εμάς τους Σαλαμίνιους αλλά και ολόκληρη νομίζω την Ελλάδα, ολόκληρη την οικουμένη.

Κυρία υπουργέ, η ιστορία πρέπει να ξέρετε ότι γράφεται και δεν παραχαράσσεται και αν αυτό συμβεί τότε αλλότρια συμφέροντα έχουν στόχο να διαστρεβλώσουν ό,τι σημαντικότερο διαθέτει εμάς μιας, ένα έθνος, την ιστορική ταυτότητα.

Και φυσικά η διαστρέβλωση της ιστορίας πραγματοποιείται μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα είτε σε εποχές άκρατου νέο-φιλελευθερισμού που στο όνομα αλλότριων συμφερόντων, όλα ξεπουλιούνται και διαστρεβλώνονται.

Από το παρόν άρθρο καλώ τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση. Η αντιπεριφερειάρχης τοποθετήθηκε ήδη και την συγχαίρω για αυτό. Οι υπόλοιποι; Ιδίως οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας εφόσον αγαπούν το νησί οφείλουν να δράσουν έμπρακτα. Κυρία υπουργέ, μετά από όλα αυτά, ή ανακαλέστε ή παραιτηθείτε…