H πρώτη Ελληνίδα ερμηνεύτρια που τραγούδησε μαζί με τον Andrea Bocelli έγινε πρόσφατα, η Αthena Andreadis, ερμηνεύοντας τρία τραγούδια μαζί του στην σκηνή του Sani Festival στην Χαλκιδική.
Η τεράστια αυτή διάκριση έρχεται ως συνέχεια των σημαντικών συνεργασιών της Αθηνάς Ανδρεάδη με σπουδαίους διεθνείς καλλιτέχνες, όπως ο Leonard Cohen, με τον οποίο τραγούδησε μαζί στο τραγούδι Traveling Light από τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε ο Cohen πριν πεθάνει.
Στην εμφάνιση του Bocelli στο Sani Festival της Χαλκιδικής, η Αθηνά Ανδρεάδη μοιράστηκε τη σκηνή μαζί του σε τρία τραγούδια. Ανάμεσα τους το All Alone Am I / Μην Τον Ρωτάς Τον Ουρανό του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και σε ντουέτο στα Can’t Help Falling In Love και το Canto Della Terra, που ανέδειξαν το εύρος της φωνής της Αθηνάς και τις οπερετικές της ικανότητες, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στο κοινό που τους χειροκρότησε όρθιο, με ενθουσιασμό.
Η Aθηνά Ανδρεάδη έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία, με τους πέντε προσωπικούς της δίσκους, που έχουν κερδίσει διθυραμβικές κριτικές από τα διεθνή media. Ήταν η αγαπημένη Ελληνίδα τραγουδίστρια του Leonard Cohen, με τον οποίο συνεργάστηκε. Μένει μόνιμα στο Λος Άντζελες, είναι μέλος της Ακαδημίας των Grammys και τραγούδια της έχουν συμπεριληφθεί σε δημοφιλείς ξένες σειρές και διαφημίσεις. Έχει αναπτύξει έντονη οικολογική δράση, και ως πρόσβαρα του Plastic Pollution Coalition στις ΗΠΑ.
www.athenaandreadis.com