/Δύο νέες κυκλοφορίες δίσκων από την Irida Music

Δύο νέες κυκλοφορίες δίσκων από την Irida Music

Grigoris Theodoridis Trio Συναυλία – Παρουσίαση δίσκου “ Green of Silence ” Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Μουσική Βιβλιοθήκη Αίθουσα Διδασκαλίας του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”

Ο κοντραμπασίστας και συνθέτης Γρηγόρης Θεοδωρίδης μας συστήνει το τρίο του και μας ταξιδεύει με κομμάτια από τον ντεμπούτο δίσκο του “Green of Silence”.

Έξι συνθέσεις που ιχνηλατούν τη μακρόχρονη μουσική διαδρομή του δημιουργού τους, από τη Χάγη στην Αθήνα με ενδιάμεσους σταθμούς τα πολυάριθμα ταξίδια του.

Η τζαζ σκηνή της Ν. Υόρκης και του Τόκιο υφαίνουν τον ιστό πάνω στον οποίο βρίσκει τη θέση της η εκφραστικότητα των ήχων της Λατινικής Αμερικής και η μυστηριακή γοητεία της Άπω Ανατολής. Ποικίλα μουσικά βιώματα αποτυπώνονται σε τολμηρούς αυτοσχεδιασμούς που δίνουν πνοή στη σιωπή, έδαφος στη μελωδικότητα, χώρο στον θόρυβο.

Ο Attila Gyárfás (ντραμς) και ο Ορέστης Πετράκης (πιάνο), συνοδοιπορούν στο Grigoris Theodoridis Trio με γνώση και αυθορμητισμό, αυτοσχεδιαστική ελευθερία και έμπνευση σε αυτό το τζαζ μουσικό ταξίδι με τις ελκυστικές επιρροές από διάφορα μέρη του κόσμου.
Προλογίζει ο Μάνθος Γιουρτζόγλου.

Line Up:
Γρηγόρης Θεοδωρίδης – Κοντραμπάσο Ορέστης Πετράκης – Πιάνο
Attila Gyárfás

Εισιτήρια προπωλούνται: viva.gr Τιμή εισιτηρίων: 10€ και 15€


Music for two pianos in classical and jazz colours: Έφη Αγραφιώτη – Γιώργος Κοντραφούρης

Η Έφη Αγραφιώτη και ο Γιώργος Κοντραφούρης, σολίστ και οι δύο με πλούσια και ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία εντός και εκτός της Ελλάδας. Συνεργάζονται εδώ και τρείς δεκαετίες παίζοντας μουσική που συνδυάζει το
κλασικό ηχόχρωμα με τον τζαζ ήχο.
Το cd με τον τίτλο Music for Two Pianos είναι αφιερωμένο στον διεθνή Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου, στενό φίλο και των δύο μουσικών. Το έργο του La Dance du Feu, for Effie and George έχει μεταγραφεί από τον ίδιο για τους δύο πιανίστες.

Στο cd περιέχονται έργα των:
Phillip Glass, Astor Piazzolla, Βασίλη Μπακόπουλου, Vangelis, George Gershwin, Leonard Bernstain, David Brubeck.

Tracklist:

⦁ Philip Glass – Movement no. 2 (from 4 Movements for Two Pianos)
⦁ Astor Piazzolla – Milonga del Angel
⦁ Vassilis Bakopoulos – Rondo for two
⦁ Vangelis Papathanasiou
La Danse du Feu, for Effie and George
⦁ George Gershwin Improvisation on Summertime