/Απονεμήθηκαν τα ART AWARDS της DREAMTEAM

Απονεμήθηκαν τα ART AWARDS της DREAMTEAM

Με ιδιαίτερη επιτυχία και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα Πανελλήνια Βραβεία Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας ART AWARDS 2023 και η έκθεση Τέχνης #LOVE4ART της Dreamteam στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 6-8 Φεβρουαρίου 2023!

Στην χιονισμένη Αθήνα, εκατοντάδες κόσμου έδωσαν το παρόν στην  πολυαναμενόμενη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, του Δήμου Αθηναίων, του ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και της International Action Art!

Τα Art AwardsτηςDreamteam, κυρίαρχο σκοπό τους είχαν να αναδείξουν το ταλέντο και να επιβραβεύσουν τους εικαστικούς καλλιτέχνες μέσα από έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και mixed media!

Η κριτική επιτροπή των Art Awards, που αποφάνθηκε για τα βραβεία, απαρτιζόταν από διεθνώς αναγνωρισμένα ονόματα στον καλλιτεχνικό χώρο όπως, ο παγκοσμίου εύρους γλύπτης Νίκος Φλώρος, ο διεθνώς γνωστός φωτογράφος Σπύρος Πώρος, η καταξιωμένη διδάκτωρ Τέχνης και δημιουργός Dr Μούρα Χριστίνα, ο γνωστός ζωγράφος, θεωρητικός τέχνης και εικαστικός performer Κώστας Ευαγγελάτος, ο διδάκτωρ Φιλοσοφίας των Τεχνών και ευρέως αναγνωρισμένος ζωγράφος Dr Αράπης Βασίλης, ο επίτιμος πρόεδρος του Ζάππειου και πρόεδρος των ιστορικών και συνεδριακών κέντρων της Ευρώπης Γιώργος Χρήστου, ο διάσημος γλύπτης Γρηγόρης Βασιλείου, ο διεθνώς πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Κατής και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμου Αττικής, Χάρης Ρώμας, που εκπροσωπεί τόσο τον θεσμικό του ρόλο αλλά επάξια και την πολύχρονη επιτυχημένη του πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας.

Στη λαμπερή αυτή διοργάνωση, συνολικά έλαβαν μέρος 82 καλλιτέχνες και εκτέθηκαν 112 εικαστικά έργα.

Στα ArtAwardsέλαβαν μέρος οι καλλιτέχνες:

BongardΖαχαρούλα, GoravovSimeon, GoranovaNiki, MargjokaDani, ShevchenkoPetr, TamasPeter, TorosAram, Αγγελίνα Κωνσταντίνα, Αχχιλεξάνδου Νικόλας, Αρζαμάνογλου Ιωακείμ, Αρνή Μαίρη, Αφαντίτης Μιχάλης, Βασιλειάδη Αγγελίνα, Βεντούρη Μαρία Ευρυδίκη, Βλασσερός Γιάννης, Γεωργίου Θάνος, Γιαλαντζής Μάνος, Γκογκόπουλος Γιάννης, Γκρίτζης Γιάννης, Γουλάκου Μαρίλυ, Γρηγοράκου Κατερίνα, Δαρζέντα Ελευθερία, Δελάλης Σπύρος, Δελασούδα Ζακλίν Πηνελόπη, Ζαργκλής Ευστράτιος, Ηλίας Βαγγέλης, Καραμπάσης Νικόλαος, Καραπάνος Ιωάννης, Καραχάλιου Δήμητρα,  Κιάμου Παναγιωτουνάκου Βασιλικη, Κοκκίνη Μαρία, Κονταρούδης Χρήστος, Κορκολής Βασίλης, Κοτανίδου Λένα, Κωνσταντέλιας Γιώργος, Λαμπίρη Κωνσταντίνα, Λιάλιος Ανδρέας, Λιάσκου Ευαγγελία, Λογίδου Δέσποινα Μαρία, Μάγγα Βασιλική, Μακρυγιάννη Γεωργία, Μαστραντωνάκη Έλενα, Ματσούκη Σοφία, Μπαζαίου Μανίνα, Μπακόλα Εύη, Μπιτσαξής Χρήστος, Ναυπλιώτης Παναγιώτης, Ντιναπόγια Χριστίνα, Ντογιάκου Ηλιάνα, Παναγιωτοπούλου Παρασκευή, Πανουργιάς Σπύρος, Παπαγεωργίου Ευγενία, Παπαμιχαήλ Μαρία, Παπαναστασάτου Ευαγγελία,Παυλίδης Γιάννης, Πετρίδης Άρης, Πόπορη Άννα, Ρέβη Φωτεινή,  Σακελάρη Αθηνά, Σαργιώτη Στεφανία, Σιγάλα Ειρήνη,  Σιώκη Σταματίνα, Σπηλιωτοπούλου Ασημίνα, Συμεωνίδου Μαρία, Σωτηρίου Αναστάσιος, Τζιράρκα Σοφία, Τσιουρή Όλγα Κατερίνα, Φελούκας Αριστοτέλης, Φράγκου Ειρήνη.

Επίσης έκθεσαν έργα τους οι καλλιτέχνες: Καμαργιάρη Έλενα, Λουκά Δήμητρα, Μαρινάκη Καλλιόπη, Ουραϊλίδου Τίνη, Παπαχριστοφόρου Αμούργη Δήμητρα.

Tιμητικά φιλοξενήθηκαν και έργα των: Dr Μούρα Χριστίνας, Κώστα Ευαγγελάτου, Dr Αράπη Βασίλη, Βασιλείου Γρηγόρη, Σταύρου Τζώρτζου,  Βοτανοπούλου Δάφνης, Βερούτη Κωνσταντίνου. 

Οι νικητές των βραβείων ανά κατηγορία – υποκατηγορία είναι οι :

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ – ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΗ

1ο βραβείο Βεντούρη Ευρυδίκη

2ο βραβείο Κοκκίνη Μαρία

3ο βραβείο Κιάμου- Παναγιωτοπούλου Βασιλική

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ  – ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ / ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ

1Ο βραβείο Καραπάνος Ιωάννης

2ο βραβείο Αρζαμάνογλου Ιωακειμ

3ο βραβείο Καραπάνος Ιωάννης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΑΝΘΡΩΠΟΙ / ΖΩΑ

1Οβραβείο Βλασσερός Ιωάννης

2ο βραβείο Φελούκας Αριστοτέλης

3ο βραβείο Σωτηρίου Αναστάσιος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ –ΦΥΣΗ / ΠΟΛΕΙΣ / ΤΟΠΙΟ

1ο βραβείο Ναυπλιώτης Παναγιώτης

2ο βραβείο Γεωργίου Θάνος

3ο βραβείο Γογόπουλος Ιωάννης

MIXEDMEDIA – ΨΗΦΙΔΕΣ / ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ/ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ

1οβραβείο Γιαλαντζής Εμμανουήλ

2ο βραβείο Γιαλαντζής Εμμανουήλ

3ο βραβειο Γιαλαντζής Εμμανουήλ

MIXED MEDIA –ΜΕΤΑΛΟ / PLEXIGLASS/ΔΙΑΦΟΡΑΥΛΙΚΑ

1Ο βραβείο Shevchenco Petr

2ο βραβείο Μαστραντωνάκη έλενα

3ο βραβείο Λιάλιος Ανδρέας

MIXEDMEDIA – ΧΡΩΜΑΤΑ / ΠΑΣΤΕΣ / ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ

1ο βραβείο Κοκκίνη Μαρία

2ο βραβείο GoranovaNiki

3oβραβείο Ντογιάκου Ηλιάνα 

ΓΛΥΠΤΙΚΗ – ΟΡΥΚΤΑ / ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ

1ο βραβείο Πετρίδης Άρης

2ο βραβείο Δαρζέντα Ελευθερία

3ο βραβείο Ζαργκλής Ευστράτιος

ΓΛΥΠΤΙΚΗ – ΜΑΡΜΑΡΟ

1ο βραβείο Toros Aram

2ο βραβείο Toros Aram

3ο βραβείο Ηλίας Ευάγγελος

ΓΛΥΠΤΙΚΗ – ΣΥΝΘΕΣΗ / ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΑ

1Ο βραβείο Κωνσταντέλιας Γεώργιος

2ο βραβείο Margjoka Dani

3ο βραβείο Margjoka Dani

Στα βραβεία κοινού οι νικητές είναι: Στη ζωγραφική ο Καραπάνος Ιωάννης, στη φωτογραφία ο Γεωργίου Θάνος, στη Mixed media η Μπακόλα Παρασκευή, στη γλυπτική η Δαρζέντα Ελευθερία.

Τιμητικά η Dreamteam απέδωσε δύο ειδικά βραβεία: To Platinum 2023 που απονεμήθηκε στον Τζώρτζο Σταύρο για την πολύχρονη προσφορά του στις Τέχνες και στον Εθελοντισμό και το βραβείο Dreamteam Genesis 2023 που απονεμήθηκε στον Κορκολή Βασίλειο ως το νέο και ανερχόμενο ταλέντο. 

Τα βραβεία στους καλλιτέχνες απένειμαν διακεκριμένοι και πολύ αξιόλογοι στον τομέα τους άνθρωποι τόσο από τον καλλιτεχνικό όσο και από τον πολιτικό χώρο της χώρας μας!

Επίσης την τελευταία ημέρα της έκθεσης#LOVE4ARTπραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του #LOVE4ART Notebook της Dreamream, του καλλιτεχνικού σημειωματάριου που σκοπό έχει να υποστηρίξει το κοινωνικό έργο του Φορέα.

Στα εγκαίνια της μεγάλης γιορτής Τέχνης #LOVE4ART, στις 6-2-2023, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, έγινε η τελετή απονομής εικαστικών βραβείων Art Awards και η βράβευση των καλλιτεχνών. Η τελετή βράβευσης πλαισιώθηκε από το δρώμενο του “Παραμυθιού της Τέχνης και του Πολιτισμού”, στο οποίο, διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες σχεδιαστές μόδας επιμελήθηκαν τις παραμυθένιες δημιουργίες των μοντέλων, των χορευτών καθώς και της σοπράνο που  συμμετείχε
Οι καταξιωμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι σχεδιαστές που συνέπραξαν είναι οι: Celebrity Skin – Δημήτρης Στρέπκος, Όλγα Καραβερβέρη, Μάικ Νικολάτος, Παναγιώτα Νέννε, Οίκος Τρανούλη – Αθηνά Τρανούλη, Julytwo – Ιωάννα Χριστίδου – Κωνσταντίνος Στεφάνου, Prince Εrotokritos – Ερωτόκριτος και V&R – Μπόρσης Βασίλης.

Ο παγκοσμίως πολυβραβευμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος Δημήτρης Κατής παραχώρησε μουσικές του συνθέσεις για την ημέρα της βράβευσης.

Η διάσημη και καταξιωμένη Σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη μάγεψε με την εκπληκτική φωνή και παρουσία της!

Η εξαιρετικά ταλαντούχα performer Γεωργία Σιακαβάρα υποδήθηκε τη Νεράιδα της Dreamteam ΄΄Ονειρένια΄΄ και παρουσίασε το κοινωνικό έργο της Dreamteam!

Η ομάδα της ταλαντούχας χορογράφου Άννης Κωνσταντινίδου από την σχολή χορού «Χορόραμα» του κ. Χριστόφορου Μοδινού, πραγματοποίησε την χορευτική διάδραση.

Το μακιγιάζ των μοντέλων και των συντελεστών επιμελήθηκε η καταξιωμένη σχολή Freddy Make Up Stage του πολύ γνωστού Freddy Kalobratsos.

Τα βραδινά χτενίσματα επιμελήθηκε η ομάδα των πολυτελών κομμωτηρίων ΤΕΟ HAIR DESING Δροσιάς, τα χτενίσματα του χορευτικού ανέλαβε η Hair Expert GEORGIA KERATSA και τα αντρικά χτενίσματα το BRILLANTE BARBER SHOP.

Τα προϊόντα styling και τα αξεσουάρ μαλλιών καθώς και τα δώρα των συντελεστών ήταν ευγενική χορηγία της εταιρίας ΥΑΝΝΙ HAIR EXTENSION.

Η εταιρία ΚΥΑΝΑ προσέφερε δώρα και προϊόντα προσωπικής φροντίδας για όλους τους συντελεστές αλλά και  για τα παιδιά που θα υποστηρίξει η μεγάλη διοργάνωση.

Το οινοποιείο KORONIOTIS WINERY ευγενικά προσέφερε τον εξαιρετικό οίνο για τη βραδιά των εγκαινίων!

Η Dreamteam ευχαριστεί θερμά όλους τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή και την ευγενή άμιλλα, όλους τους συντελεστές για την ευγενική σύμπραξή τους, τους πολύτιμους εθελοντές  και όλους τους χορηγούς επικοινωνίας για την στήριξη!

Επιπλέον η Dreamteam ευχαριστεί θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού Αττικής κύριο Χάρη Ρώμα και την κυρία Φαίη Καλογήρου, εντεταλμένη εκλεγμένη σύμβουλο της Περιφέρειας Αττικής για την έμπρακτη στήριξη από την Περιφέρεια Αττικής. Τιμή αποτέλεσαν για τη διοργάνωση και οι διακεκριμένοι άνθρωποι που απένειμαν βραβεία, όπως ο κύριος Κοροβέσσης Νικόλαος – Αντιπεριφεριάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η κυρία Μπαρμπαγιάννη Ευγενία – εντεταλμένη Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής, η κυρία Μυλωνά Παρασκευή – Προϊσταμένη του Γραφείου της Ειδικής Γραμματείας του υπουργείου Εσωτερικών για την προστασία των ζώων συντροφιάς, ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου κύριος Λιάσκος Αναστάσιος, η κυρία Πιτσόλη Α. της Διεύθυνσης Ισότητητας του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων  και πολλές ακόμη εξέχουσες προσωπικότητες.

Τη τελετή απονομής των Art Awards παρουσίασαν οι:  Αναστασία Γκούβα – Χρήστος Πετρίδης.

Τα Art Awards της Dreamteam πλέον θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ώστε να δίνεται το βήμα στον καλλιτεχνικό κόσμο και στους Δημιουργούς! 

Η διοργάνωση  #LOVE4ART Art Awards υποστήριξε έμπρακτα το κοινωνικό έργο της Dreamteam για τα παιδιά!

Η Dreamteam προάγει τον πολιτισμό και την Τέχνη με την διοργάνωση εκδηλώσεων και βασικό της κοινωνικό έργο είναι η προσφορά στα παιδιά, στο περιβάλλον και τα ζώα
για έναν καλύτερο κόσμο!
… για ένα καλύτερο κόσμο ανακυκλώνουμε τα εναπομείναντα υφάσματα
από την βιοτεχνία της μόδας και τους σχεδιαστές και δημιουργούμε ένα υφασμάτινο
παιχνίδι το #oneiraki που το χαρίζουμε σε παιδιά που βρίσκονται σε ιδιαίτερες συνθήκες
για να τους δώσουμε χαρά και ελπίδα!

Ας γίνουμε όλοι μαζί ένα, …για έναν καλύτερο κόσμο!

Επιμέλεια – διοργάνωση: Dreamteam

www.dreamteam.org.gr

facebook & instagram: dreamteam.org.gr

#dreamteam #artawards #giaenankaliterokosmo #oneiraki#wesharethehappiness#love4art   #lovethestrays   #loveforgaia