/Αλεξία Σερίδου – Τα λόγια της υφάντρας

Αλεξία Σερίδου – Τα λόγια της υφάντρας

Αλεξία Σερίδου

Τα λόγια της υφάντρας

Επιμέλεια: Νατάσα Κάντζα

Εκδόσεις IANOS, 2022

ISBN: 978-618-5646-10-3

Σελ. 120

Διαστάσεις: 16.5cm x 24cm

Τιμή: 8.89€

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS η ποιητική συλλογή της Αλεξίας Σερίδου, με τίτλο «Τα λόγια της υφάντρας». Όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος της, πρόκειται για την απάντηση που δίνει μια υφάντρα, όταν μια νεαρή μαθητευόμενη στα μυστικά της τέχνης της ζητά να μάθει από αυτήν όσα της δίδαξε η ζωή. 

Μέσα από τους τέσσερις εκτενείς λόγους της, μάλιστα, σκιαγραφείται η επιθυμία της η τέχνη της να βρει συνεχιστές που με το ίδιο μεράκι και διάθεση θα φτιάξουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα με τα δικά τους χρώματα και νήματα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Βιογραφικό

 

Η Αλεξία Σερίδου γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1966. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Φλώρινας και στη συνέχεια σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Εργάζεται ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δίδαξε στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (1994-2004) και από το 2004 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια. Συμμετείχε σε διάφορα ελληνικά και διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα και είναι σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρηματολογίας του Ανατόλια. Με τη συλλογή «Τα λόγια της υφάντρας» εμφανίζεται στα ελληνικά γράμματα.