/Αγαπημένα μου βιβλιοπωλεία

Αγαπημένα μου βιβλιοπωλεία

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ένα βιβλιοπωλείο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ένα μέρος το οποίο προσφέρει γνώση, χαλάρωση και ψυχαγωγία.

Είναι όμορφο να βρίσκεις την ευκαιρία και να αφιερώνεις στον εαυτό σου λίγες ώρες χαλάρωσης και μοναχικότητας.

Η Αθήνα διαθέτει εξαιρετικά βιβλιοπωλεία, ενώ η μόδα της τελευταίας εποχής είναι τα βιβλιοπωλεία -καφέ τα οποία αντιγράφουν τον τρόπο διασκέδασης και τα  βιβλιοφαγικά μεγαθήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. 

Ας δούμε μερικά από τα καλύτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας τα οποία προσφέρουν ευκαιρία για μόρφωση, εμφανίζονται ως μία όαση ζεστασιάς και ανάγνωσης για τους παθιασμένους βιβλιολάτρεις. Αλλά και όσων επιθυμούν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς από τον κλοιό των ατελείωτο υποχρεώσεων.

  • Πολιτεία: Ένα βιβλιοπωλείο, μία ιστορία. Η Ιθάκη εκατομμυρίων ανθρώπων που λατρεύουν το βιβλίο – και η δική μου. Πάνω από 300. 000 τίτλοι βιβλίων, ιδανικές τιμές, πρόθυμοι υπάλληλοι να σε εξυπηρετήσουν. Το λατρεμένο στέκι που εδράζεται στην οδό Ασκληπιού κέρδισε το στοίχημα με τους νέους με οποιονδήποτε επιθυμεί μία εξειδικευμένη έκδοση για οποιοδήποτε περιεχόμενο και θεματολογία. Το βιβλιοπωλείο περιέχει πολλά και διαφορετικά τμήματα με βιβλία που καλύπτουν κάθε αναγνώστη, από Αρχαίους Έλληνες και παιδικό βιβλίο, μέχρι ψυχολογία και κόμικς. Αυτό όμως που την έχει ξεχωρίσει, είναι το μεγάλο εύρος γνώσεων και η ευχάριστη διάθεση με την οποία σε εξυπηρετούν πάντοτε η υπάλληλοι. Ακόμα και αν δε βρεις το βιβλίο που αποζητάς, με μία ηλεκτρονική παραγγελία θα το κρατήσεις σε λίγες μέρες στα χέρια σου. Η “Πολιτεία” είναι ο ναός του βιβλίου, απλά και λιτά. 
  • Ευριπίδης: Βρίσκεται σε μία από τις πιο αγαπημένες μου περιοχές, το Χαλάνδρι και αποτελεί σήμα κατατεθέν για την εμπορική ζωή και το αναγνωστικό κοινό των βορείων προαστίων. Τεράστιο τριώροφο κατάστημα με ευρεία γκάμα βιβλίων, ζεστή ατμόσφαιρα που συνδυάζει ανάγνωση με καφέ. Η διεύθυνση είναι Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι. 
  •  Booking Hill: Εξαιρετική επιλογή ενός μέρους που είναι ταυτόχρονα βιβλιοπωλείο, δανειστική βιβλιοθήκη, καφέ και bar και βρίσκεται στη Δάφνη Αττικής. Χώρος ζεστός και φιλόξενος, ο οποίος συχνά κάνει παρουσιάσεις βιβλίων και διάφορες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πρόκειται, πραγματικά, για ένα βιβλιοκαφέ που βγήκε από παραμύθι! Η διεύθυνση είναι Αγίας Βαρβάρας 66 και μία επίσκεψη (βασικά παραπάνω), επιβάλλεται! 

Τα βιβλιοπωλεία είναι, πραγματικά, ένα κομμάτι παραδείσου που έμεινε στη Γη.