/Αδύνατο και αδυνατώ!

Αδύνατο και αδυνατώ!

Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Κι όμως οι γονείς που κάποτε θέλησαν να δέσουν τη ζωή τους, να ενώσουν, με αγάπη και σεβασμό, με αλήθεια και με χίλιους δυο όρκους, ήρθαν αντιμέτωποι.

Σε μια κατάσταση όπου η αλήθεια ταξιδεύει υπερατλαντικά ταξίδια και το υπερωκεάνιο που επιβιβάστηκαν, είναι τόσο τεράστιο που μόνο ένα παραμύθι θα μπορέσει να το χωρέσει.

Ο μπαμπάς και η μαμά σας δεν ήταν πάντα έτσι και δε θα ήταν σίγουρα και στο μέλλον ,αν δεν ήθελαν να εναντιωθούν στα θέλω τους και στα όνειρά τους.

Αλλά βλέπετε οι άνθρωποι όταν μεγαλώνουν βλέποντας το χρόνο να τους κουνά το μαντήλι του γρήγορα και αποφασιστικά, φοβούνται μην τον χάσω και ρίχνονται με μιας πάνω του, για να τον νικήσουν και να τον χαρούν.

Στην προσπάθειά τους αυτή όμως, ξεχνούν εσάς, σας ξεχνούμε και θέλουμε να νικήσουμε τα δικα΄μας όνειρα που φυσικά θα πρέπει να τα κυνηγάμε,αλλά και απ την άλλη να μην αφήνουμε εσάς πίσω απ αυτά.

Εγώ το έκανα, ίσως και να το μετάνιωσα, αλλά η εγωιστική μου πλευρά δε μ αφήνει να το παραδεχτώ, αφού βλέπετε ήμουν και μόνη μου πριν και μόνη μου μετά ,θέλησα να ξεζουμίσω την ψυχή μου,να την καταθέσω και μαζί μ αυτή και τα δικά μου πλάνα για μια ήσυχη και ειρηνική πια ζωή.

Ποτέ δε θέλαμε να μαλώνουμε και να γίνεστε αυτόπτες μάρτυρες , ούτε ο μπαμπάς σας ούτε η μαμά σας και ποτέ να ξέρετε, δεν θα πρέπει να ναι σε δεύτερη μοίρα και ο νέος φίλος της μαμάς,να παίρνει τα ηνία, αφού δεν θα του τα χει δώσει με τη θέλησή του.

Μεγάλες αλήθειες που πρέπει και να ειπωθούν και να στοιχειοθετηθούν με λόγια και πράξεις που θα σας δείξουμε την αγάπη και των δυο μας, παρά να ναι σε αντιπαλότητα και σύγκρουση και αντιδικια εφ όρου της επόμενής τους φάσης της ζωής τους.

Ο πατέρας ποτέ δε θέλει το κακό σας, αφού να ξέρετε απομένει πίσω από σας θελημένα, ενώ εκείνος θα πασχίζει πάντα να γίνεται κομμάτι της ζωής σας κι εσείς ποτέ να μην τον απομακρύνετε.

Τώρα θα μου πείτε είναι και οι άλλοι, που δε δίνουν πενιά και δεν τους καίγεται καρφάκι.
Κι αυτοί με ανάλογη κίνηση και προτροπή, απ τα παιδιά τους και καλά μόνο, επαναποκτούν τον τίτλο εκείνο, που από μόνοι τους και ακύρωσαν και ποδοπάτησαν για χάρη κάποιας άλλης ψυχής.