Γράφει η Ελίνα Ματτίου
Ο,τιδήποτε θελήσεις να κάνεις απαιτεί συνεργασία, αλλιώς υπάρχει μοναξιά. Είτε θες σχέση ερωτική, φιλική, επαγγελματική, είτε θες διασκέδαση. Για να συνεργαστείς, όμως, μάτια μου πρέπει να έχεις απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος, από δεισιδαιμονίες, από φόβους, από ο,τιδήποτε σε κρατάει πίσω και σε παροπλίζει. Θα στο πω απλά. Ξεπλύσου! Ξεπλύσου από αρνητικά συναισθήματα, σχέσεις, οιδιπόδεια συμπλέγματα που σε κρατάνε πίσω και δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα.
Και αν φοβάσαι το αύριο, μία νέα δουλειά, μία νέα γνωριμία, αυτό το άγνωστο, γενικά, που ξημερώνει και δεν ξέρεις τι θα σου φέρει, ένα θα σου πω… Δοκίμασέ το! Δοκίμασέ το γιατί, αν δεν το κάνεις, δε θα μάθεις ποτέ αν άξιζε
Δώσε ΝΟΗΜΑ στις στιγμές….
Δώσε ΑΞΙΑ στη ζωή…
Το χρωστάς στον εαυτό σου, βρε αδερφέ, μία σε έχεις!
Πάμε, λοιπόν. Συμφιλιώσου με το παρελθόν, συνεργάσου με τον εαυτό σου. Κλείδωσε όλα τα κακά, πάγωσε τα αρνητικά συναισθήματα στο συρτάρι και πέτα το κλειδί στο Αιγαίο. Γιατί, θα δεις…. «Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο».
Μην ξεγελιέσαι, όμως, από τα παραμύθια. Ωραία τα παραμύθια, θα σου πω εγώ, ειδικά, για εμάς τους ρομαντικούς αλλά η ζωή μας μία βόλτα, καρδούλα μου. Και αν με ρωτάς τι είναι ο χρόνος, θα σου απαντήσω το Τώρα. Ούτε το χθες ούτε το αύριο. Ζήσε, λοιπόν, την κάθε στιγμή, την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Γιατί όταν τελειώσει ο χρόνος σου θα τελειώσει και η ζωή σου.
Η ζωή μας μία βόλτα, λοιπόν, και μάλιστα με ποδήλατο!