/8+1 λόγοι για να διαβάσεις τη νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Πίστα!

8+1 λόγοι για να διαβάσεις τη νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Πίστα!

Γράφει ο Θάνος Ξάνθος 

Μετά την πρώτη του ποιητική συλλογή, ο Γιώργος Πίστας επιστρέφει ανανεωμένος συγγραφικά, με την δεύτερη ποιητική του συλλογή που φέρει τον τίτλο «Εποχές Ονείρου» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκης.

Δείτε τους λόγους, που αξίζει αυτό το βιβλίο να κοσμήσει την βιβλιοθήκη σας και ένα μέρος της…καρδιάς ή της σκέψης σας:

  • Ο συγγραφέας παίρνοντας ως αφορμή τις στιγμές και τα συναισθήματα κάθε εποχής και μέσα από βιώματα και καταστάσεις, παρασέρνει τους αναγνώστες και τους κάνει να ενστερνίζονται όλα όσα γράφει. Μία έντιμη επικοινωνία συγγραφέα-αναγνώστη!
  • Το βιβλίο είναι γεμάτο εικόνες. Ο αναγνώστης, «χάνεται» μέσα στις λέξεις και μέσα από την γλαφυρή γραφή του Γιώργου Πίστα, δημιουργεί άπειρες εικόνες. Πράγμα που κάνει το βιβλίο πολύ ενδιαφέρον!
  • Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι απλή, καθημερινή, χωρίς επιτηδευμένες εκφράσεις και εντυπωσιασμούς. Τα παραδείγματα μέσα από την ίδια τη ζωή, κάνουν την ανάγνωση του βιβλίου ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.
  • Την φρεσκάδα της ανάγνωσης και το μεγάλο ενδιαφέρον, συμπληρώνει η πολύ όμορφη εικονογράφηση που επιμελήθηκε ο Φίλιππος Ντεγίδης.
  • Σαν ένας άλλος «Βιβάλντι» ο Γιώργος Πίστας μας καλεί να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε τα μυστικά που κρύβει κάθε εποχή. Που ξέρεις, μπορεί διαβάζοντας αυτό το βιβλίο να αναθεωρήσεις πολλά και να βρεις άλλα τόσα που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις πτυχές της ζωής σου, που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν.
  • Αυτή η ποιητική συλλογή αφυπνίζει την συνείδηση του αναγνώστη, τον προβληματίζει, τον βγάζει από αδιέξοδα και τον κινητοποιεί.
  • Ένας από τους λόγους που αξίζει να διαβάσετε το συγκεκριμένο βιβλίο είναι και η πολύ προσεγμένη επιμέλεια που έκανε ο Γιώργος Ορφανίδης. Ξέρετε, δεν είναι εύκολο πράγμα να επιμεληθείς ένα βιβλίο και μάλιστα μία ποιητική συλλογή. Ο Γιώργος έκανε εξαιρετική δουλειά!
  • Το εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής, ταιριάζει απόλυτα και με τον τίτλο. «Εποχές Ονείρου». 
  • Ο συγγραφέας συνδυάζει ποιήματα και μικροδιηγήματα δοκιμιακού χαρακτήρα, για να εξερευνήσει τα μονοπάτια κάθε εποχής, με τους αναγνώστες. Αυτό δείχνει ενσυναίσθηση του συγγραφέα και μεγάλη ζέση για την συγγραφή.
  • Τους υπόλοιπους λόγους, σας καλώ να τους ανακαλύψετε μόνοι σας, «βουτώντας» στις σελίδες του βιβλίου!

Οι «Εποχές Ονείρου» του Γιώργου Πίστα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκη και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας.