/16 γεγονότα που δεν γνωρίζατε για τον Μuddy Waters

16 γεγονότα που δεν γνωρίζατε για τον Μuddy Waters

1. Ο Muddy είχε μεγάλη επιρροή στον Angus Young των AC/DC.

Η μεγάλη επιτυχία των AC/DC “You Shook Me All Night Long” προήλθε από τους στίχους του “You Shook Me” του Muddy, το οποίο έγραψε ο Willie Dixon. (Διασκεδαστικό γεγονός: Οι Led Zeppelin κυκλοφόρησαν επίσης μια διασκευή του “You Shook Me” ως τρίτο κομμάτι στο ντεμπούτο άλμπουμ τους.)

«Επειδή μεγαλώσαμε στην Αυστραλία», είπε ο Γιανγκ σε μια συνέντευξη στο Rolling Stone, «για να βρω πληροφορίες για πολλούς μπλούζμεν, πήγαινα στη βιβλιοθήκη και έβρισκα τα περιοδικά της τζαζ. Δεν τα πουλούσαν καν σε πρακτορεία ειδήσεων και άλλα. Πήγαινα λοιπόν στη βιβλιοθήκη και διάβαζα τα πάντα για το πού έπαιζαν αυτοί οι άνθρωποι, όπως ο Muddy Waters και ο Elmore James».

2. Το 1949, ο Muddy, ο Little Walter και ο Jimmy Rogers είχαν μια εκπομπή στο King Biscuit

Οι Muddy, Walter και Jimmy Rodgers είχαν μια καθημερινή εκπομπή στις 6 το πρωί στο KFFA στην Helena του Αρκάνσας που χρησιμοποιούσαν για να διαφημίσουν τις τοπικές τους συναυλίες. Το KFFA είναι διάσημο για το King Biscuit Time του Sonny Boy Williamson, τη μακροβιότερη καθημερινή αμερικανική ραδιοφωνική εκπομπή στην ιστορία.

Οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους δέλτα μπλουζμέν, όπως ο B.B. King και ο James Cotton, συζήτησαν ότι το King Biscuit Time είχε τεράστια επιρροή στη μουσική τους ανάπτυξη. Σήμερα, το King Biscuit Blues Festival φέρνει χιλιάδες επισκέπτες στην Helena για να ζήσουν τα μπλουζ σε ένα τεράστιο, ιστορικό φεστιβάλ — απέναντι από το King Biscuit Time στούντιο!

3. Ο Muddy εμφανίστηκε στο «The Last Waltz», το διάσημο ντοκιμαντέρ/συναυλία του Σκορσέζε για τον τελευταίο αποχαιρετισμό του συγκροτήματος The Band.

Ο Muddy, μαζί με τα μέλη του συγκροτήματος Pinetop Perkins και Bob Margolin, έπαιξαν το “Mannish Boy”, αλλά με αυτό που ο Scorsese αποκαλούσε “Dumb Luck”, όλες οι κάμερες εκτός από μία κυλούσαν για ολόκληρο το τραγούδι και η στιγμή σχεδόν δεν ηχογραφήθηκε καθόλου. Οι παραγωγοί θέλησαν στη συνέχεια να κόψουν το μέρος του, ωστόσο, αφού έβγαινε συνολικά μεγάλο χρονικά. Ο Levon Helm του συγκροτήματος, ο οποίος ήταν επίσης το πνευματικό τέκνο πίσω από το άλμπουμ Woodstock των Muddy Waters, (διασκεδαστικό γεγονός: Και που άκουγε επίσης KFFA, έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει γύρω από την Helena) διαμαρτυρήθηκε μέχρι που ο Scorsese το άφησε μέσα.

«Είδα τον Muddy Waters να παίζει το The Last Waltz», είπε ο Dr John στο ABS το 2013 για εκείνη τη νύχτα. «Έπαιξε το «Nine Below Zero» το βράδυ πριν το γυρίσουν επίσης. Είδα κάθε λεγόμενο badass κιθαρίστα με το σαγόνι του πεσμένο και πεσμένο… Μακάρι να το είχαν βιντεοσκοπήσει… Και αυτά είναι τα πράγματα που είχα την ευλογία να δω».

4. Δεν ήταν η μόνη φορά που τα τραγούδια του Muddy εμφανίστηκαν σε μεγάλες ταινίες!

Ο Σκορσέζε χρησιμοποίησε επίσης τα τραγούδια του Muddy σε μερικές από τις μεγαλύτερες ταινίες του, όπως Goodfellas, Casino, The Color of Money και Shine A Light, το DVD συναυλιών Rock Rolling Stones, όπου οι Stones περιλάμβαναν το τραγούδι του Muddy “Champaigne and Reefer” με τον Buddy Guy. (Διασκεδαστικό γεγονός: Η ταινία δείχνει τον Richards να δίνει στον Buddy την κιθάρα του από σεβασμό στο τέλος του τραγουδιού. Αυτή η κιθάρα είναι κρεμασμένη στον τοίχο στο Buddy Guy’s Legend’s στο Σικάγο). Η μουσική του Mud χρησιμοποιήθηκε επίσης σε πολλές άλλες ταινίες, όπως το Adventures in Babysitting και το Risky Business, και δεν ήταν η μόνη φορά που ο Mud εμφανίστηκε σε ταινία…

Διαβάστε τη συνέχεια…