/Γονείς δεν γεννιόμαστε, γινόμαστε. Υπαρκτοί κι ανύπαρκτοι!

Γονείς δεν γεννιόμαστε, γινόμαστε. Υπαρκτοί κι ανύπαρκτοι!

Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Υπάρχουν πατεράδες που εσείς τα ίδια τα παιδιά ίσως και να μην γνωρίσετε ποτέ ή ακόμα και να τους έχετε δίπλα σας και να μη σας αφήνουν οι καλές μαμάδες σας να τους δείτε.

Όλο αυτό από φόβο ή ανασφάλεια δική τους που όμως τη μεταφέρουν άδικα σε σας,

όπου εσείς με τη σειρά σας, φροντίζετε για να μη χάσετε τα κανακέματα και τα χατήρια απ τις μανούλες σας, γιατί έτσι αισθάνονται ήσυχες, κακώς φυσικά με τη συνείδησή τους, να στρέφεται εναντίον τους , χωρίς καν να μπείτε στη θέση τους κι αν όχι μόνο αυτό και στη διαδικασία να τους μάθετε.

Μ αυτόν τον τρόπο να στε σίγουρα πως θα εξακριβώσετε και την όποια αλήθεια προσπαθούν να σας παραπλανήσουν, ακόμα και να μεθοδεύσουν εναντίον τους μεν, αλλά εν αγνοία σας να χτίζουν το δικό τους κάστρο για σας, απροσπέλαστο και άβατο εκ μέρους τους.

Να ξέρετε πως υπάρχουν πατεράδες, μανάδες που παλεύουν για μια επικοινωνία με τους άλλους γονείς των παιδιών τους και όλα βρίσκουν ένα τοίχος, αδιαπεραστη ευθύνης, καλοσύνης, μα και ανθρωπιάς εκ μέρους αυτών που οι άλλοι γονείς παλεύουν με νύχια και με δόντια να δώσουν μια στάλα προσοχής στα παιδιά τους που τα βλέπουν να επιζητούν εκείνο το χάδι που τους αρνούνται επιδεικτικά και ταυτόχρονα και προκλητικά απέναντί τους.

Γονείς δεν γεννιόμαστε, αλλά γινόμαστε,

καθώς έχοντας συνείδηση και κυρίως μια απόλυτη συνειδητή συμπεριφορά απέναντί τους κι αν όχι , να ψάξουμε, να μάθουμε, να φροντίσουμε να δούμε τα πάντα ξεκάθαρα, αλλά όχι μόνο για μας , τον τέως ή τέως σύζυγό μας, αλλά για τα παιδιά μας.
‘Όλοι λένε πως χωρίζει το αντρόγυνο και θα πρέπει η γραμμή που θα πρέπει να τηρήσει και να διατηρήσει, να ναι εις όφελος και θετικό αποτέλεσμα, των παιδιών μας η γαλήνη και η ψυχική τους απόλυτη ισορροπία.

Τα μίση, πάθη,λάθη κι οι εγωκεντρικές συμπεριφορές πάνε δίπλα , πίσω και μπροστά οδεύει η κοινή λογική για καλοσύνη και ευμάρεια ψυχική των παιδιών μας, με τον πλούτο της ψυχής μας να κληρονομεί τις στάσεις ζωής μας και εκείνα να νιώθουν πως δεν κινδυνεύουν να αποκτηθούν ως λάφυρα ζωής και τρόπαια,παρά ως ψυχές που και οι δυο μαζί, από κοινού, θα φροντίσουν να ναι στήριγμά τους και ποτέ δεκανίκι τους!