/Βιβλιοκριτική: Θανάσιμο Παιχνίδι (Μάουρα Ρομπέσκου)

Βιβλιοκριτική: Θανάσιμο Παιχνίδι (Μάουρα Ρομπέσκου)

Γράφει ο Γιώργος Δόλγυρας, αρθρογράφος – συγγραφέας

Ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα φαντασίας – τρόμου, από έναν νεοσύστατο εκδοτικό, τον Bookguru και μία συγγραφέα στην πρώτη της εξαιρετική εμφάνιση στη λογοτεχνία ενηλίκων, τη Μάουρα Ρομπέσκου.

Η συγγραφέας σκιαγραφεί με έναν γλαφυρό τρόπο τη ζωή στην επαρχία, από τους κατοίκους μέχρι τα μικρομάγαζα της περιοχής. Όλα μοιάζουν να κυλούν ήσυχα στο χωριό μέχρι που εμφανίζονται μυστηριωδώς δύο ξένοι οι οποίοι ζητούν τη συμμετοχή των κατοίκων σε ένα παιχνίδι. Το παιχνίδι αυτό, αν και μοιάζει αρχικά αθώο και οι κάτοικοι πείθονται να πάρουν μέρος,  αποδεικνύεται τελικά θανάσιμο ενώ ο τρόμος αρχίζει να βασιλεύει παντού.

Τα βιβλία αυτού του είδους απαιτούν άψογο χειρισμό των χαρακτήρων και της πλοκής,

κάτι που η συγγραφέας πετυχαίνει με ιδιαίτερα ευρηματικό τρόπο καλλιεργώντας μια ατμόσφαιρα απειλής ενώ οι σκηνές βίας και τρόμου κόβουν την ανάσα.

21-12-12

Το τέλος του κόσμου πλησιάζει, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας.

Ένα απομακρυσμένο χωριό με φιλήσυχους κατοίκους…

Ένα παιχνίδι, που παίζεται εδώ και αιώνες…

Ένα ζευγάρι, ο Δίας και η Λίλι, καταφθάνουν και αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Παράξενοι θάνατοι αρχίζουν.

Ένας παπάς με μια κρυμμένη αλήθεια και ένα νεογέννητο μωρό που πρέπει να σωθεί για να σώσει.

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Οι παλιές συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν.

Όμως ξέρουν με ποιον συμφώνησαν;

 Η αθέτηση έχει τίμημα την ζωή τους.

Τα ονόματα δεν είναι καθόλου τυχαία επιλεγμένα καθώς είναι προφανώς εμπνευσμένα από τις παγανιστικές τελετές του Δωδεκάθεου. Το παιχνίδι θανάτου που θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με ολέθριες συνέπειες για τους κατοίκους του χωριού αποτελεί μια μάχη ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό όπου το δεύτερο αποδεικνύει πως διαθέτει αμέτρητους τρόπους επιβολής όταν επιδιώκει πάση θυσία να κυριαρχήσει.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία σύγκρουση των εκπροσώπων του σατανά με τους ενάρετους χριστιανούς του μικρού χωριού οι οποίοι οδηγούνται στην καταστροφή με μόνη ελπίδα τον θεό. Ένα βιβλίο με χουλιγουντιανή ατμόσφαιρα θρίλερ που κόβει την ανάσα και κρατάει τον αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα, επιθυμώντας τη λυτρωτική κάθαρση λίγο πριν το αποτρόπαιο, σκοτεινό τέλος.

Το αν θα επιλέξετε αυτό το ιδιαίτερο αναγνωστικό ταξίδι όπου η πίστη στο θεό και η αποκάλυψη του σατανά είναι τόσο κοντά όπως λέει και η μάντισσα, επαφίεται αποκλειστικά σε εσάς τους αναγνώστες.