/Βιβλιοκριτική: Ο Εραστής της (Ειρήνη Βαρδάκη)

Βιβλιοκριτική: Ο Εραστής της (Ειρήνη Βαρδάκη)

Γράφει ο Γιώργος Δόλγυρας, αρθρογράφος – συγγραφέας

Εάν ψάχνεις για ένα καλό θρίλερ «Ο Εραστής της», από τις εκδόσεις Μίνωας, θα σε αποζημιώσει. Πρόκειται για ένα βιβλίο όπου οι πρωταγωνιστές αλλά και οι αναγνώστες είναι οι μαριονέτες και η συγγραφέας κρατά τα σκοινιά και μας οδηγεί όπου αυτή θέλει κάθε φορά. Η αγωνία κλιμακώνεται από σελίδα σε σελίδα και το ενδιαφέρον του αναγνώστη παραμένει αμείωτο μέχρι το τέλος όπου σίγουρα θα τον αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Η σφιχτοδεμένη πλοκή και οι ανατροπές είναι δύο από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν.

Ο αναγνώστης όσο και να χρησιμοποιήσει τη λογική του, βάζοντας στο τραπέζι όλα τα γεγονότα, δεν θα μπορέσει να διακρίνει το τέλος που έρχεται και θα σκάσει σαν πυροτέχνημα. Όλα τα κομμάτια του παζλ είναι μπροστά στα μάτια του αλλά αδυνατεί να τα βάλει στη σωστή θέση. Πάντα κάτι δεν θα ταιριάζει, πάντα μια ανατροπή θα έρχεται να ανατρέψει τη λογική και να σε οδηγήσει σε άλλα άγνωστα μονοπάτια.

Ένα επικίνδυνο ερωτικό παιχνίδι με κανόνες αλλά και ανατροπές. Ένα ερωτικό θρίλερ με ολέθρια κατάληξη. Όσο και να προσπαθήσεις να συνδέσεις τα κομμάτια του, τόσο η πένα της συγγραφέως θα σε δυσκολεύει. Κάθε φορά που θα πιστεύεις ότι είσαι στο σωστό δρόμο, κάτι αναπάντεχο θα κάνει την εμφάνιση του και θα αλλάζει τη ροή των γεγονότων. Θύτης, θύμα και αναγνώστης θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο που πλανάται σε αυτές τις σελίδες. Όλοι και όλα παίζουν σημαντικό ρόλο και ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι στην ιστορία.

Οι πρωταγωνιστές είναι ο Μάξιμος και η Έρρικα, ένα παράνομο ζευγάρι που γνωρίζονται μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών. Όση μυστικότητα αλλά και κανόνες να βάλουν ο έρωτας είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη. Ένας έρωτας που θα θολώσει την κρίση των πρωταγωνιστών αλλά και τη δική μας. Άραγε ποιος αγάπησε ποιον….

Ανατρεπτικό όσο λίγα, το διαβάζεις με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία σελίδα!