/Βιβλιοκριτική: Ξεφλουδισμένα στόρια (Νίκος Βαβδινούδης)

Βιβλιοκριτική: Ξεφλουδισμένα στόρια (Νίκος Βαβδινούδης)

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, συγγραφέας

Ξεφλουδισμένα στόρια, η κατάληξη των εμπειριών, μιας ζωής καταπονημένης, ποδοπατημένης, συγχυσμένης, αποτυχημένης ή απατηλά πετυχημένης, μονοδιάστατης ή εξαιρετικά πολύπλοκης. Ξεφλουδισμένα στόρια, όλα τα συναισθήματα που προσφέρθηκαν στην αλήθεια της αγάπης και κατέληξαν αποφάγια κάθε καινούριου ψέματος που έρχετια με φόρα να την αναιρέσει.

Μια συλλογή διηγημάτων από τον Νίκο Βαβδινούδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή, και εκθέτει σε κοινή θέα τα απομεινάρια ζωών βασανισμένων από τον αδυσώπητο ρεαλισμό.

Ένας ταξιτζής που κερδίζει μια νύχτα πάθους με το άπιαστο θηλυκό πρότυπο επειδή κάποτε στάθηκε άφοβος μπροστά στη θέα του θανάτου.

Η αποτυχημένη γλυκιά εκδίκηση του Μηνά.

Ένα σπίτι άδειο από αγάπη, κενό από μίσος.

Ένας γυάλινος κόσμος, άδικος που γυρίζει γύρω από την απιστία, γύρω από τον λίγο έρωτα.

Ένας φυλακισμένος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για την παραφορά του πάθους, που τον ξεγέλασε και το πλημμύρισε με αίμα.

Η επιστροφή στην πατρίδα, που την αποφεύγεις αλλά την λαχταράς.

Ιστορίες με φόντο πόλεις και γειτονιές που παλεύουν να κρατήσουν το άρωμα και το ύφος μιας εποχής που έφυγε για πάντα. Καμβάς ξεπεσμένος ή απλώς μεταλλαγμένος για όσους τον βίωσαν αλλιώς. Άνθρωποι με όνειρα και εφιάλτες, με αλήθειες και προδοσίες, με πάθη και πόθους.

Ο συγγραφέας επιχειρεί μια βουτιά στον κόσμο του ανεκπλήρωτου και καταγράφει με λογοτεχνική μαεστρία τον πάτο της συναισθηματικής αποχαύνωσης. Άτομα στο κρίσιμο σημείο των οριστικών αποφάσεων. Ένα βήμα από την καταστροφή ή ένα βήμα προς την αναγέννηση.

Δικό τους το ζάρι της ζωής κι αν δεν έχουν τυφλωθεί  από το παρελθόν, τώρα θα αντέξουν το παρόν και θα σχεδιάσουν ξανά ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.