/Τι θυμάμαι από τα κόμικς…

Τι θυμάμαι από τα κόμικς…

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μέσα στις σελίδες των κόμικς κρύφτηκε στην ενήλικη ζωή μου το παιδί που πιέζουν να μην υπάρχει ασφυκτικά οι προκλήσεις της ζωής. Και ζούσε το παιδί που απολάμβανε την ανεμελιά της παιδικής ηλικίας.

Τα κόμικς περιείχαν πολλές ιστορίες κορυφαίων δημιουργών, όπως και πολλά άλλα περιεχόμενα τα οποία πάντοτε τραβούσαν το ενδιαφέρον μου και θεωρούσα αξιόλογα.

Συγκεντρώνω μερικά από τα αγαπημένα μου περιεχόμενα που αγαπούσα να απολαμβάνω στο Μίκυ Μάους, τη Μίννι Μάους και άλλα διάσημα κόμικ.

  • Αλληλογραφία: Είναι πολύ όμορφο ένα οποιοδήποτε περιοδικό να δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους αναγνώστες που το αγαπούν και το στηρίζουν, να «δίνει φωνή» στα παράπονα, τις επιθυμίες, τις σκέψεις. Πάντοτε αγαπούσα να διαβάζω αλληλογραφία αναγνωστών επειδή αισθάνομαι πως μία έντυπη έκδοση δεν με αντιμετωπίζει σαν έναν ανώνυμο καταναλωτή που απλώς προσφέρει έναν οβολό του για να αποκτήσει ένα τεύχος με ανωνυμία και απροσωπία. Αλλά ως έναν άνθρωπο με οντότητα, εμπορική υπόσταση και ανάγκη ως καταναλωτή να διαβάζει ένα περιοδικό που τον ικανοποιεί με το περιεχόμενό του.
  • Αξιοπερίεργα: Μπορεί το ότι στην Ιαπωνία υπήρξε η πρωτοτυπία να υπάρχει σε παγωτό η γεύση… κοτόπουλο να ανήκει στις άχρηστες πληροφορίας της ημέρας. Όμως, ήταν ακόμα μία ενημέρωση σε μερικά σπάνια γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο. Στα αξιοπερίεργα ενημερωνόσουν για μερικά από τα πιο παράξενα, ιδιόμορφα συμβάντα του κόσμου.
  • Σοφά λόγια: Και όμως, περίμενα να διαβάσω τη σοφή φράση μέσα στο κίτρινο πλαίσιο που περιείχε κάθε τεύχος. Από Σοφοκλή, Αίσωπο, Σωκράτη, Πλάτων, μία μικρή φράση που αλλάζει την κοσμοθεωρία της ζωής σου και περικλείει πνευματικό νόημα για αλλαγή πορείας.
  • Σταυρόλεξα- πνευματικά παιχνίδια: Κάθε κόμικ περιείχε σταυρόλεξα και πνευματικές ασκήσεις εκγύμνασης του μυαλού, όπως και ανέκδοτα και άλλες σπαζοκεφαλιές.

Τα κόμικς είναι ολόκληρη ανάμνηση ζωής που ακόμα και αν η φθορά του χρόνου ξεθωριάσει λίγο ένα τεύχος του, δε σβήνει και πάλι, αναμνήσεις ολόκληρες από την καρδιά.