Όλοι αγαπάμε το ρολό. Κι αυτή εδώ είναι μια γευστικότατη συνταγή για ρολό με συνοδεία από μανιτάρια και λαχανικά.
Υλικά
2 κιλά χοιρινή σπάλα
4 φέτες γαλοπούλα
4 φέτες γραβιέρα
1 πιπεριά Φλωρίνης
μερικά δαμάσκηνα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το κρέας μας στη μέση, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη και λίγο λάδι, και το γεμίζουμε με τη γαλοπούλα και τη γραβιέρα. Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη και μερικά δαμάσκηνα κομμένα σε κομμάτια.
Το τυλίγουμε και το δένουμε με έναν σπάγγο, το τοποθετούμε στο ταψί και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 ώρες στους 150 βαθμούς.
Για το σερβίρισμα, συνοδεύουμε το ρολό με μανιτάρια πλευρώτους και λαχανάκια Βρυξελλών στον ατμό.
Καλή σας όρεξη