Μια από τις πιο αγαπημένες χειμωνιάτικες συνταγές, που συνοδεύουν το νέας εσοδείας κόκκινο κρασί, είναι το πρασάτο. Χοιρινό κρέας συνοδευόμενο από λαχανικά, στα οποία τον κύριο ρόλο έχει το πράσο.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό (σπάλα)
5 πράσα
2 κλωνάρια σέλερι
4 σέλινο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κουτί άσπρα μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 ξινόμηλο
1 κουταλιά πολτός ντομάτας
Χυμό μισού λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε χονδροκομμένα, όπως και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας, μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, έως ότου πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το μέλι και λίγο αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει, σε ένα λίτρο νερό, για μισή ώρα.. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη μια ώρα. Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το χυμό μισού λεμονιού.
Καλή σας όρεξη