/Συνταγές από το χωριό: Πλαστός (πίτα) Τρικάλων

Συνταγές από το χωριό: Πλαστός (πίτα) Τρικάλων

Συνερίζουμε την παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών του τόπου με μια εύκολη στην παρασκευή αλλά εξαιρετικά γευστική πίτα από τα πανέμορφα Τρίκαλα, που τη συναντάμε σε όλη τη Θεσσαλία, κι όχι μόνο. Δείτε τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής του πλαστού.

Υλικά

500 γρ. καλαμποκάλευρο

1,5 κιλό διάφορα χόρτα (φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσο, σπανάκι κλπ)

50 γρ. βούτυρο

1 φλυτζάνι λάδι

150 γρ φέτα

μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε και ξεπλένουμε καλά τα χόρτα με αλάτι, τα στραγγίζουμε καλά και μετά τα ψιλοκόβουμε. Μέσα τους προσθέτουμε τα 100 γρ. από τη φέτα.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά νερό, όσο πάρει, για να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Βουτυρώνουμε το ταψί, και απλώνουμε τη ζύμη μας. Κατόπιν απλώνουμε πάνω της το μίγμα των χόρτων με τη φέτα.

Πασπαλίζουμε από πάνω με αλεύρι, όσο χρειαστεί για να καλυφθούν πλήρως τα χόρτα.

Ραντίζουμε με νερό και λάδι και με μια σπάτουλα ή με το χέρι πατάμε ώστε να ισιώσει το πάνω μέρος, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Τέλος, προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα 50 γρ. φέτας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για μια ώρα.

Καλή σας όρεξη