/Που θα πάμε, σήμερα (23/10);

Που θα πάμε, σήμερα (23/10);

Καθημερινές προτάσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις που αξίζει να επισκεφθείτε.

  • Το έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Φεγγάρι από χαρτί», με χαρακτήρες της δεκαετίας του ’60 που τους πλαισιώνει το συλλογικό τραύμα της Κατοχής και του Εμφυλίου, επιστρέφει στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του θεάτρου Rex. Στις 7.30 μ.μ. Πανεπιστημίου 48.
  • Βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Μποστ, η παράσταση «Το επάγγελμα της μητρός μου», με ηρωίδα μια γυναίκα που αποφασίζει να συνεισφέρει στα οικογενειακά βάρη εργαζόμενη ως πόρνη, επιστρέφει στο θέατρο «Στοά», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου. Στις 9.15 μ.μ. Μπισκίνη 55.
  • Τα έργα «Η πολιορκία της Κορίνθου» του Ροσίνι, «Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3» του Μπετόβεν και «Συμφωνία αρ. 4» του Μέντελσον ερμηνεύει στο Μέγαρο Μουσικής η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου «Επαναστάσεις και εξεγέρσεις». Μουσική διεύθυνση: Φαίδρα Γιαννέλου. Σολίστ πιάνου: Θεοδοσία Ντόκου. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.
  • Η έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη «ὁρατῶν τε καί ἀοράτων», με 43 καινούργια ζωγραφικά έργα και ένα βίντεο βασισμένο σε απόσπασμα της σύνθεσης του Γιώργου Κουμεντάκη «Το ισοκράτημα ενός παιδιού», παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne.
  • “Imagine you wake up and there is no Internet”: Η συνύπαρξη ανθρώπου και μηχανής στον 21ο αιώνα σε μία ομαδική έκθεση στο Ρομάντσο.
  • Το «Ημερολόγιο» του Γιώργου Κόρδη σε εικαστικό διάλογο με το «Ημερολόγιο Καταστρώματος Γ΄» του Γ. Σεφέρη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού έως τις 31 Δεκεμβρίου.
TAGS: