/Panorama Arts & Sculptur Festival: Όταν η τέχνη ενώνει

Panorama Arts & Sculptur Festival: Όταν η τέχνη ενώνει

Καλλιτέχνες και γλύπτες από όλο τον κόσμο ένωσαν τις φωνές τους υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων στο φεστιβάλ Panorama International Arts & Sculpture. Το ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ίδρυμα Writers Capital φιλοξενήθηκε στην Αθήνα και λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. 360 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος για την έκθεση με θέμα «Μια ζωή: Σταματήστε την σκληρότητα προς τα ζώα».

«Φέτος, το θέμα ήταν η ευαισθητοποίηση κατά της κακοποίησης των ζώων», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι συγγραφείς, οι καλλιτέχνες και όλοι όσοι συμμετέχουν στη δημιουργική έκφραση μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες που μοιράστηκαν τα υπέροχα δημιουργήματά τους και βεβαίως στους βραβευθέντες», πρόσθεσε.

Τα βραβεία του WRITERS CAPITAL INTERNATIONAL FOUNDATION για το Φεστιβάλ Panorama International Arts & Sculpture δόθηκαν ως εξής:

  •  „GOLDEN PANORAMA INTERNATIONAL ARTS & SCULPTURE AWARD“ For Lifetime Achievement : Δημήτριος Καρακατσάνης
  •  ΒΡΑΒΕΙΑ: PANORAMA INTERNATIONAL ARTS & SCULPTURE HALL OF FAME  AWARDS

Greece: Νίνα Διακοβασίλη , Γεώργιος Α. Λένης , Τσίντζας Δημοσθένης, Ρόζα Παππά-Βεζυρτζή  – Cyprus: Πανίκος Παναγή-Χατζηδάκης – Italy: Campanini Silla, Olivier Baretella, Eugenio Ratta’,   Filippo Papa, Roberto Bergonzo, Anna Seccia  –

Romania: Ofelia Hutul, Dan Neamu – Serbia: Slavoljub Radivojevic 

  • Special Jury Award / Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: Kim Moon Tae – Korea

 

  •  PANORAMA International BEST Chief Coordinators AWARDS – Βραβείa Καλύτερων Συντονιστών

Ρουλιάνα Ζώτου και Γιώργος Χουντάλας – Greece, Sweta Jha – Singapore, Joan Josep Barcelo – Spain, Gina Bonasera-  Italy,  Άντρι Πιερή – Cyprus, Jmila Alhaib – Canada , Angel Kourkoulou – USA, Slavica Blagogevic – Serbia, Renato Reul Ulloa – Ecuador, Gloria Maria Holguin – Colombia, Franz Speicher – Argentina, Konstantina Farmakis – Austria, Ikram al Ashkar – Lebanon, Amera Elfaki – Sudan, Menna Saad – Egypt, Mouhamed Ndiaye – Senegal            

  • PANORAMA INTERNATIONAL ARTS AWARDS ΒΡΑΒΕΙΑ  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – 

Greece – Μαρία Ρετάλη , Φιλία Τζιεράκη, Χαβιαροπούλου Στέλλα, Καίτη Πανάγου 

Cyprus – Χαριτίνη Θρασυβούλου, Κατερίνα Πατράγκου-Βασιλείου, Eugenia Chicu Touma      

Spain – Llorenc Garrit , Dan Jordan 

Morocco Mina Ezzaki

Palestine –Yasser Raed Othman Dahlan 

Argentina – Alejandra Saravia , Andrea Oyadomari    

Colombia Nataly Muñoz   

Romania – Aripa Di Mariana Papara    

Italy –Tiziana Ricco, Donato Musto, Mario Antonio Pelosi, Gian Reverberi Venezuela – Mariela Santana Porras  

  1. ΓΛΥΠΤΙΚΗ  – PANORAMA INTERNATIONAL SCULPTURE AWARDS    Greece: Γκιόρης Παπακωνσταντίνου – Cyprus: Ευγενίου Ελένη –// Serbia: Bozidar Babic –  Ecuador: Elsa Ordoñez – Syria: Ilham Badreddine Mahfouz –  Brazil: Emilio Rivero – Italy: Giovanni Teresi, Shura Oyarce, Marco Ghizzani –  Egypt: Mohamed Eshak 

Το ιδιαίτερης ευαισθησίας μήνυμα του φεστιβάλ χαιρέτισε πρώτος ο Βρετανός Πρωθυπουργός Boris Johnson, συντασσόμενος με τους στόχους του Writers Capital International Foundation υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Για την Ελλάδα, δήλωση έκανε ο Βασίλης Φεύγας – Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας: «Προστατεύοντας τα ζώα, προστατεύουμε την αλυσίδα της ζωής, η οποία είναι μια υπεύθυνη και ουσιαστική πράξη. Είναι καθήκον μας να φροντίζουμε και να προστατεύουμε ό, τι έχει ψυχή γιατί έτσι καλλιεργούμε τη δική μας ψυχή. Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία. Η Ελλάδα ανοίγει μια πολύ μεγάλη και φιλόξενη αγκαλιά για όλους!»

Από την Ινδία, η Μenka Gandhi – Βουλευτής, πρώην υπουργός Ένωσης για γυναίκες και παιδιά, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων: “Η καλή διαβίωση των ζώων δεν αφορά μόνο τα ζώα. Αφορά εμάς, τον οικότοπό μας, τα παιδιά μας. Η σκληρότητα προς τα ζώα έχει μη αναστρέψιμη επίδραση στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Ας διατηρήσουμε αυτή τη συμβιωτική σχέση ανθρώπων και ζώων ιερή.»

Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος του Writers Capital International Foundation Preeth Nambiar, Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός & Ανθρωπιστής δήλωσε: “Η συμπόνια προς τα ζώα δείχνει το μεγαλείο του ανθρώπου. Είναι το πρώτο σημάδι του διαφωτισμού. Συγχαρητήρια σε όλους τους αξιόλογους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο που συνέβαλαν με τα πολύτιμα έργα τους με θέμα «Σταματήστε τη σκληρότητα προς τα ζώα» στο  να διαδοθεί το μήνυμά μας σε όλη την υφήλιο».

Η Γενική Γραμματέας του Οργανισμού Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία δήλωσε: Κατά τον Πυθαγόρα «Τα ζώα μοιράζονται μαζί μας το προνόμιο να έχουμε ψυχή». Πράγματι, απλά κοιτώντας στα μάτια τους μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Τώρα εμείς πρέπει να αποδείξουμε πόσο «άνθρωποι» είμαστε και αν διαθέτουμε ευσπλαχνική ψυχή, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας κατά της σκληρότητας απέναντι στα ζώα μέσα από τη γλώσσα και τις πράξεις μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αξιότιμους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στον ευγενή μας σκοπό, ενώνοντας τιε φωνές τους μέσα από τα εκπληκτικά έργα τέχνης τους υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. Συγχαρητήρια στους Συντονιστές και τους Επικεφαλής Επικοινωνίας, όπως και τον χορηγό επικοινωνίας μας στην Ελλάδα culturepoint.gr, που έκαναν την PIAF ένα μεγαλειώδες φεστιβάλ!

Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι το Ίδρυμα Writers Capital International Foundation είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός και μη θρησκευτικός οργανισμός για συγγραφείς και δημιουργούς από όλο τον κόσμο, και έχει ως κύριο στόχο να φέρει συγγραφείς, καλλιτέχνες, και όλους όσους εμπίπτουν στον τομέα της δημιουργικής έκφρασης υπό μια ενιαία ομπρέλα, με στόχο να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να εμπνεύσουν αλλά και να εμπνευστούν περαιτέρω. Εκτός από το Φεστιβάλ Τεχνών, ο Οργανισμός διοργανώνει επίσης το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Panorama (φέτος 15 Νοεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου) και πολλά άλλα προγράμματα με στόχο να εμπνεύσει την ανθρωπότητα. Ο οργανισμός είναι εγγεγραμμένος στο Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών που υποστηρίζει τους σκοπούς και τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και της UNESCO.

Εκπρόσωπος τύπου του οργανισμού για την χώρα μας, είναι ο συνεργάτης του culturepoint.gr, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας Νίκος Ναούμης.