/Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών: Ο… Jesus Christ Superstar στην έναρξη των φετινών δραστηριοτήτων

Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών: Ο… Jesus Christ Superstar στην έναρξη των φετινών δραστηριοτήτων

Μια ξεχωριστή βραδιά επιφύλασσε για τα μέλη της, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, στην πρώτη δια ζώσης συνάντησή των μελών της μετά την πανδημία.

Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο φίλοι και μέλη της ΠΕΛ, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δ.Σ. και βρέθηκαν μαζί μετά από καιρό, για να θυμηθούν τα παλιά…

Επίτιμος καλεσμένος ο γνωστός καλλιτέχνης Chris Van Cleave, που για 3 χρόνια υπεδύθη τον Ιησού Χριστό στην θρυλική αμερικανική θεατρική παραγωγή του JESUS CHRIST SUPERSTAR.

Μέσα σε μια συγκινητική όμορφη ατμόσφαιρα, αντήχησαν και πάλι στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΛ στην οδό Γερανίου, στίχοι και λογοτεχνικά κείμενα εναλλάξ με την μουσική και τα τραγούδια του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, που τίμησε με την παρουσία του την εναρκτήρια εκδήλωση της ΠΕΛ και σηματοδότησε με τον καλύτερο τρόπο, την επιστροφή στην κανονικότητα και την έναρξη της νέας περιόδου.

Προερχόμενος απο την Σαλαμίνα ο Chris Van Cleave, όπου συμμετείχε σε Εσπερίδα για τον εορτασμό των Σαλαμινίων , σε εκδήλωση του Δήμου για τα 200 χρόνια της Επανάστασης ,τον συντονισμό της οποίας είχε η Συγγραφέας και μέλος της ΠΕΛ Παναγιώτα Μπλέτα, παρευρέθηκε με ιδιαίτερη χαρά στην εναρκτήρια εκδήλωση των δραστηριοτήτων της ΠΕΛ για την νέα χρονιά και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που αφιέρωσε την μουσική και τους στίχους των τραγουδιών του, σε μια τόσο όμορφη λογοτεχνική συντροφιά που θυμίζει μια μεγάλη οικογένεια και τον υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη και αγάπη που τον έκανε να αισθανθεί μέλος της.

Στο τέλος της βραδιάς κατέκτησε τους πάντες, που έμειναν γοητευμένοι με το ταλέντο του, την σεμνότητα, την καλλιτεχνική του παρουσία και την ευγενική, χαρισματική του προσωπικότητα.

Η όμορφη βράδια ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Αντιπρόεδρου Ηλία Παπακωνσταντίνου και συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό της Προέδρου Αγγελικής Κωβαίου που έκανε ένα σύντομο απολογισμό της περιόδου που πέρασε κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Ο εγκλωβισμός από την πανδημία, δεν εμπόδισε την πραγματοποίηση με επιτυχία των 3 διαγωνισμών της ιστορικής και σύγχρονης Π.Ε.Λ. που πάντα έδινε και θα δίνει βήμα στους νέους δημιουργούς .

Όπως με τους Πανελλήνιους Μαθητικούς αγώνες και την απονομή των βραβείων στον κήπο του Μουσείου, του 39ου Πανελλήνιου διαγωνισμού Λογοτεχνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών που διεξήχθη στο διάστημα Οκτωβρίου- Νοεμβρίου 2020, και ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τις απονομές των βραβείων, στο Ελληνικό ίδρυμα πολιτισμού.

Ένα υπέροχο ανακαινισμένο οίκημα, ο εξωτερικός χώρος του οποίου ευγενικά παραχωρήθηκε στην Π.Ε.Λ. από τον πρόεδρο του ιδρύματος Νικόλαο Κούκη.

Με αποκορύφωμα τους 36ους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) που έλαβαν χώρα το Σάββατο 25 και τη Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών .

Επίσης αναφέρθηκε πως για πρώτη φορά η Π.Ε.Λ. συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο 49 φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο , όπου το Σάββατο 18/9/2021 στην Κεντρική σκηνή (Ιωάννης Καποδίστριας) , πραγματοποίησε εκδήλωση με συμμετοχή ηθοποιών και μουσικών υπό τον τίτλο: “Η ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ” , σε Σκηνοθετική επιμέλεια της Έλενας Στρατή.

Η Πρόεδρος κ Κωβαίου στην συνέχεια, παρουσίασε το Δ.Σ. που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, που εκτός από τον Αντιπρόεδρο κ Ηλία Παπακωνσταντίνου συμπεριλαμβάνει επίσης την κ. Μανωλέα Χριστίνα ως Γενική Γραμματέα, την κ. Βουλα Μέμου ταμία, τους ειδικούς γραμματείς κ. Μελισσουργάκη Μανώλη και Σαββάκη Χρίστο, τον κ. Δάγλα Γιώργο κοσμήτορα, τον κ. Φλώρο Ρ. Βασίλειο στις δημόσιες σχέσεις και τον κ. Φραγκούλη Δημήτριο.

Κλείνοντας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών ανανεωμένη, στις συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, έχει προγραμματίσει καινοτόμες ιδέες με σπουδαίες βραδιές , παρουσιάσεις συγγραφέων, ποιητών, ιστορικών γεγονότων, αφιερώματα κ.τ.λ. που θα είναι ανοικτές στο κοινό, σύμφωνα πάντα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την εναρκτήρια βραδιά της Π.Ε.Λ. τίμησαν με την παρουσία τους, ο Ακαδημαϊκός κ.Τάσος Λέρτας π. Πρόεδρος της Π.Ε.Λ. , τα π. μελη του Δ.Σ. Βασίλης Παπαδόπουλος στιχουργός, Αντώνης Παπαδόπουλος και Χριστίνα Αγριογιάννη, ο δικηγόρος και συγγραφέας Δημοσθένης Δέπος γιος του ιδρυτή της Π.Ε.Λ Γεωργίου Δέπου, η Συγγραφέας Παναγιώτα Μπλέτα, η Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου και πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου “Φίλοι των ζώων Χαλανδρίου”, κ. Έπη Λέρτα, ο “Πρόεδρος της Ζακυνθινής Εστίας Πολιτισμού Αθήνας” Γιάννης Π. Καρακασίδης, η συνεργάτης μας δημοσιογράφος και Πρόεδρος του “Πανελληνίου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης” Ντέπη Στενού και πολλοί ακόμη εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

TAGS: