/Οταν ο Αντονι Χόπκινς αποθέωνε τον Κώστα Χατζηχρήστο

Οταν ο Αντονι Χόπκινς αποθέωνε τον Κώστα Χατζηχρήστο

Ο Αντονι Χόπκινς είναι ένας από τους σπουδαιότερους και τους πιο πολυβραβευμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Κάποτε, όπως αναφέρει ο ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζούμας, ο Αντονι Χόπκινς έτυχε να δει σκηνές από κάποια ελληνική ταινία και ενθουσιάστηκε με τον Κώστα Χατζηχρήστο, παρ’ όλο που δεν καταλάβαινε τίποτα λόγω της γλώσσας.

Την αποκάλυψη είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Τζούμας μιλώντας πριν από λίγο καιρό στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η ζωή είναι στιγμές». Ο Ελληνας ηθοποιός, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Αντονι Χόπκινς, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θυμάμαι τον Άντονι Χόπκινς. Κάποτε, σε μια σουίτα του ξενοδοχείου Κάραβελ. Γυρίζαμε την τηλεοπτική σειρά Peter and Paul, και στο διάλειμμα, εκεί που μιλούσαμε, μια τηλεόραση, χωρίς ήχο, είχε τον ”Ηλία του 16ου” ή τον ”Μπακαλόγατο”. Ένα από τα δύο.

Και λέει ο Άντονι Χόπκινς: ”Βάλτε τον ήχο! ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ!!”. Κάποιος από το συνεργείο βάζει τον ήχο. ”Ποιος είναι αυτός ο ηθοποιός;”, με ρωτάει.

”Είναι ο Κώστας Χατζηχρήστος. Ένας ηθοποιός που έχει αφήσει εποχή εδώ, και ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που βλέπετε είναι αυτοσχεδιαστικό”, του απαντώ.

“Τι timing είναι αυτό!”, μου λέει. “Τι timing…! Τι ρυθμός! Αυτός ο ρυθμός…!, αυτός ο ρυθμός είναι καταπληκτικός! Τι καταπληκτικός ρυθμός είναι αυτός…!!”».

iefimerida