/Ο Μίκης της Μουσικής και της Πολιτικής. Ο Οικουμενικός Μίκης

Ο Μίκης της Μουσικής και της Πολιτικής. Ο Οικουμενικός Μίκης

Γράφει η Ντέπη Στενού

Ο Μίκης της Μουσικής και της Πολιτικής… Ο Οικουμενικός Μίκης που στα στερνά του χλευάστηκε από τους συντρόφους και έγινε Εθνικό Σύμβολο από τους αντιπάλους !

Όλοι σήμερα Ομνύουν στο όνομα και το μεγαλείο του Μίκη…

Ενός Παγκόσμιου μεγάλου Ελληνα με εμβληματική πολιτική διαδρομή, που σύστησε στους Ελληνες και την ανθρωπότητα μέσα από τις συνθέσεις του, όλους τους μεγάλους Ελληνες ποιητές, προβάλλοντας διεθνώς τον Ελληνικό πολιτισμό και τα γράμματα…!

Οι πολιτικές του επιλογές αμφισβητήθηκαν κατά καιρούς απ όλο το πολιτικό σύστημα , άλλα πάντα γίνονταν με γνώμονα την προσωπική του ηθική και αντίληψη των πραγμάτων, χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπικό συμφέρον. Γι αυτό και στην διάρκεια των χρόνων, είχε την άφεση όλων όπου κι ανήκαν ιδεολογικά …

Ακόμη και αυτοί οι υποκριτές, που παραμονή της Ομιλίας του στο Σύνταγμα για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έγραφαν επαίσχυντα συνθήματα έξω από το Σπίτι του, σε μια μεθοδευμένη προσπάθεια ψυχολογικής πίεσης και τρομοκράτησης, για να πάρει πίσω την απόφασή του να είναι ο κεντρικός ομιλητής του Συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία είχε χαρακτηρίσει εγκληματική, σήμερα δηλώνουν συντετριμμένοι από την μεγάλη απώλειά του, συμμετέχοντας στο Εθνικό Πένθος ….

Βέβαια είχαν την ατυχία ο Μίκης να μην είναι ο Αποστολάκης…. Δεν τους έκανε την χάρη να υποκύψει στις πιέσεις και την τρομοκρατία και να υποχωρήσει ατάκτως… Δεν σκιάχτηκε από τις χυδαίες αναρτήσεις του Πολάκη, των στρατευμένων τρολ και των “δικών τους παιδιών” που έγραψαν εμετικά συνθήματα στον τοίχο του σπιτιού του την παραμονή της ομιλίας του…

Δεν έβαλε τα κλάματα δηλώνοντας με δάκρυα στα μάτια ότι τον εξαπάτησαν… και έτσι έχασε την ευκαιρία να του μοιράσουν οι σύντροφοι τα παράσημα του ήρωα που δεν εξαγοράζεται από την δεξιά που επιδιώκει αποστασίες …

Βγήκε την επομένη και στην προσφώνηση του, με την στεντόρεια φωνή του, τους έκανε να τρέμουν και να ντρέπονται , ξεμπροστιάζοντας τους σε εκατομμύρια Ελληνες σε όλο τον κόσμο.

Μια ιστορική και ενωτική ομιλία, που θα μείνει αιώνια να θυμίζει σε όλους την ντροπή να ξεπουλάς τα ιδανικά σου για τα συμφέροντά σου, αλλά και την υπερηφάνεια του να είσαι Ελληνας και να πολεμάς γι αυτά ….!

Στην αρχή της ιστορικής ομιλίας του, στην τελευταία δημόσια πολιτική επικοινωνία του με τον Ελληνικο λαό, ανέφερε με νόημα:

«Αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές, αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι. Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ . Για να μη σου μιλήσω , με λόγια σταράτα , πατριωτικά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή». Αφιερώνω, τόνισε, «την ομιλία μου στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος».

Και επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα ο Μίκης, εκτός από ένας μεγάλος Συνθέτης και Πατριώτης, εκείνη την ήμερα σε εκείνη την πλατεία έγινε Εθνικό Σύμβολο…!

Μόνο οι έμποροι ελπίδων και οι καταπατητές των ιδανικών της φυλής, δεν συγκινήθηκαν από αυτήν την ομιλία του, για Εθνική ανάταση και εθνική συναίνεση. Μόνο αυτοί δεν έδωσαν σημασία στην έκκληση του, για ματαίωση των σχεδίων τους για το ξεπούλημα της Μακεδονίας με την Συμφωνία των Πρεσπών, ως αντίθετη με το Εθνικό Συμφέρον, το λαϊκό αίσθημα και την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών …!

Φωνή βοώντος… Όχι μόνο δεν ίδρωσε το αυτί τους για την ακραία φασιστική τους συμπεριφορά απέναντι στο σύνολο των κομμάτων και του Ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα είχαν το θράσος να τολμήσουν να τον αποδημήσουν, λέγοντας ότι για όλα όσα κάνει και λέει στα στερνά του, φταίει η ηλικία του….

Φυσικά χωρίς επιτυχία. Αφού αυτοί ήταν πολύ μικροί, ολίγιστοι για το μπόι του…και ο Μίκης μεγάλος …Τεράστιος για το ανάστημα των πολιτικών νάνων, που απελπισμένοι τον απαξίωναν με την προσφιλή τους μέθοδο της δολοφονίας χαρακτήρα .

Γι αυτό και όταν ήρθε η ώρα τους και αναμετρήθηκαν με την ιστορία, τους ξέρασε όλους, στέλνοντάς τους εκεί που ανήκουν …Στο περιθώριο της …

Οι περισσότεροι θα τον θυμούνται πάντα με υπερηφάνεια και θα τον τιμούν ως ένα μεγάλο ΕΛΛΗΝΑ Πατριώτη !

Κάποιοι όμως θα ντρέπονται κάθε φορά που τον σκέφτονται και πολύ περισσότερο όταν χρησιμοποιούν το όνομά του…Γιατί θα θυμούνται την γνώμη που είχε για το άτομο τους και τους χαρακτηρισμούς που έκανε γι αυτούς και τα έργα τους δημόσια εἰς ἐπήκοον όλης της οικουμένης.

Όπως ακριβώς για τον ίδιο λόγο θα ντρέπονται και όταν θυμούνται τον Μανώλη Γλέζο … !

Γιατί δεν έχουν άλλοθι . Αφού αυτοί που τους πετάξαν δημόσια την περιφρόνηση τους στα μούτρα λίγο πριν φύγουν από τον μάταιο τούτο κόσμο και μάλιστα με τον πιο απαξιωτικό και χειρότερο τρόπο, δεν ήταν ούτε δεξιοί ούτε ακροδεξιοί φασίστες…..

Ήταν πραγματικοί αριστεροί Πατριώτες και όχι γιαλαντζί αριστεροί της πλάκας, που χρησιμοποιούν την αριστερά ως προπέτασμα για τα συμφέροντά τους και χρησιμοποιούνται από το σύστημά ως οι χρήσιμοι ηλίθιοι , για να υλοποιούν σχέδια και αποφάσεις που δεν θα μπορούσαν να περάσουν με καμιά άλλη κυβέρνηση και κανενός είδους αντάλλαγμα ή βραβείο για τις υπηρεσίες τους….!

“Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.

Αθήνα, 12.6.2018»

Αυτά δήλωνε μεταξύ άλλων, λίγα μόλις λεπτά μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το όνομα της ΠΓΔΜ ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Γι αυτό θα μείνει ΑΘΑΝΑΤΟΣ στην σκέψη και την καρδιά μας, πάνω από Μουσικός , πάνω από Πολιτικός, ως ένας Ωραίος Ελλην !!!!