/Ο καλλιτέχνης του 1821, Εύρυτος, για τη Μακεδονία!

Ο καλλιτέχνης του 1821, Εύρυτος, για τη Μακεδονία!

Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης που ζωγραφίζει τοίχους της Αθήνας με τους ήρωες του 1821 παραχωρεί συνέντευξη στον Ανδρέα Νικολόπουλο

Είναι η ζωντανή διάψευση όλων αυτών που φωνασκούν άκριτα κατά της νέας γενιάς. Επίσης κατά αυτών που μας προσβάλλουν ως γενιά κακών γονέων.

Από τη συζήτηση μαζί του, φαίνεται καθαρά η άριστη δουλειά των γονέων του. Όλα τα φώτα στραμμένα επάνω του και αντί να «καβαλήσει το καλάμι» όπως σοφά λέει ο λαός, παραμένει ταπεινός, σοβαρός και  στοχοπροσηλωμένος! Και φυσικά με τεράστιο σεβασμό στην ελληνική ιστορία!

Ε: Εύρυτε είσαι το πρόσωπο των ημερών. Δεκάδες συνεντεύξεις σε εφημερίδες,  μπλογκς συζητήσεις σε διαδικτυακές εκπομπές, αφιερώματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Σε Ελλάδα Κύπρο, ομογένεια. Πώς αισθάνεσαι;

Α: Νιώθω τιμή! Πάντως πιστεύω ότι το ενδιαφέρον των μ.μ.ε και των μ.κ.δ δημιουργήθηκε λόγω των ηρώων που απεικονίζω.

Ε: Είσαι δέκτης της αγάπης, που κάποιες στιγμές γίνεται θαυμασμός, από πάμπολλους Έλληνες. Ίδια ερώτηση, πως αισθάνεσαι;

Α: Ίδια απάντηση, τιμή! Όπως σας είπα και πιο πάνω, πιστεύω πως η αγάπη του κόσμου απευθύνεται στους ήρωες που απεικονίζω.

Ε: Θα δει και η Θεσσαλονίκη κάποιο έργο σου;

Α: Θα ήταν χαρά μου να κάνω κάτι στη Θεσσαλονίκη.

Ε: Περίφημα! Ποιό Μακεδόνα ήρωα που έχει σχέση με το 1821 θα επιλέξεις;

Α: Τον Εμ. Παπά!

Ε: Ποιον ήρωα που έχει σχέση με τη Μακεδονία μας, θα επέλεγες να ζωγραφίσεις στο μέλλον;

Α: Σύντομα θα δείτε αρκετούς Μακεδόνες ήρωες και ευεργέτες και προσωπικότητες που έχουν συνδεθεί με τη Μακεδονία. Όχι μόνο τον Αλέξανδρο τον Μέγα και τον Π. Μελά.

Ε: Σε έχει προσεγγίσει κάποιος Δήμος της Μακεδονίας, όπως πολλοί της Πελοποννήσου και της Αττικής;

Α: Ναι, ο Δήμος Σερρών και πρέπει να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, δοθείσης της ευκαιρίας.

Ε: Θα συνεχίσεις και μετά το 2021, με γενικότερη θεματολογία ή θα παραμείνεις σε ιστορικά πλαίσια; Σκέφτεσαι να προχωρήσεις και σε πολιτικό σχολιασμό της καθημερινότητας;

Α: Η Ιστορία μας δεν έχει συγκεκριμένα πλαίσια, ίσα ίσα μάλιστα. Είναι γεμάτη από θριάμβους αλλά και δύσκολες στιγμές. Η πολιτική είναι αναπόφευκτα μέρος της ιστορίας.

Εύρυτε σε ευχαριστώ πολύ για την ωραία συζήτηση! Καλή συνέχεια και περιμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα έργα σου! Σίγουρα θα  σχολιάσουμε μαζί αυτά που θα ζωγραφίσεις στη Μακεδονία!

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ! Το ελπίζω και το περιμένω. Ναι, με χαρά να τα ξαναπούμε τότε!.

  • Στη φωτογραφία αποτυπώνονται τα τελευταία δύο έργα του, κάπου στην Αθήνα

anixneuseis