/Ο Γιάννης Λεμπέσης στο CulturePoint.gr

Ο Γιάννης Λεμπέσης στο CulturePoint.gr

Ο τραγουδοποιός κι ερμηνευτής Γιάννης Λεμπέσης απαντά στις ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μανίκα, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού “Ξεθύμανε η κολόνια” που ερμηνεύει μαζί με τη Μαριώ.

Νέο τραγούδι με τίτλο “Ξεθύμανε η κολόνια” το οποίο ερμηνεύεται μαζί με τη Μαριώ. Τι θέλετε να να μας εκφράσετε με αυτό το κομμάτι;

Το καινούργιο μου τραγούδι με τίτλο :”Ξεθύμανε η κολόνια” επιχειρεί με σατιρική διάθεση να περιγράψει το πολύ σοβαρό και προαιώνιο θέμα της φθοράς στη σχέση ενός ζευγαριού με τη πάροδο του χρόνου.

Γιατί επιλέξατε τη Μαριώ, μια από τις κορυφαίες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού;

Για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχήν επειδή η φωνή της είναι [όπως θα διαπιστώσετε ακούγοντας το τραγούδι] είναι πιο ώριμη και καλύτερη από ποτέ, και επίσης ο χαρακτήρας της και οι προσωπικότητά της είναι ιδανικά στοιχεία για να το υποστηρίξουν, γεγονός που εκτιμάται καθημερινά από τους φίλους του Λαϊκού τραγουδιού που υποδέχτηκαν πολύ θερμά αυτό το ντουέτο. Φυσικά έπαιξε σημαντικό ρόλο η πολύχρονη αλληλοεκτίμηση  και φιλία μας και οι αμέτρητες συνεργασίες μας στο πάλκο αλλά και στη δισκογραφία[έχει τραγουδήσει υπέροχα τη Λαϊκή μπαλάντα μου με τίτλο:<Όλα τα γιατί του κόσμου>]

Πώς κρίνετε την πορεία του λαϊκού τραγουδιού τα τελευταία χρόνια. Ενώ ο κόσμος διασκεδάζει έντονα με αυτό, δισκογραφικά έχει κάπως παραγκωνιστεί;

Δυστυχώς το αληθινό Λαϊκό τραγούδι είναι εξαφανισμένο από τα μέσα ενημέρωσης, δεν ακούγεται πουθενά και αυτό αποθαρρύνει  νέους δημιουργούς να το προσεγγίσουν. Σε πείσμα όμως όλων αυτών ο κόσμος το αγαπάει και το στηρίζει.

Πώς έχει αλλάξει η επαφή με το κοινό και οι αντιδράσεις του, μετά τους περιορισμούς της πανδημίας;

Όπως είναι αναμενόμενο υπάρχει ένας φόβος και μία διστακτικότητα που ευτυχώς με τη πάροδο του χρόνου εξαφανίζονται.

Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστή μια ερμηνεία;

Η αληθινή κατάθεση ψυχής.

Ποιος είναι ο ρόλος της μουσικής στην ψηφιακή εποχή, που η διακίνηση της γίνεται σε μεγάλο βαθμό μέσω του YouTube;

Όπως και να γίνεται η διακίνηση του ήχου ,ο ρόλος της μουσικής δεν αλλάζει. Είναι βάλσαμο ψυχής ειδικά στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε.

Ποια είναι η άποψη σας για τα μουσικά reality shows;

Στο Πολυτεχνείο το οποίο τελείωσα το 1981 μαθαίναμε ένα βασικό πράγμα:<Για να έχεις γνώμη πρέπει να έχεις γνώση>.Εγώ δεν έχω γνώση για αυτά τα τηλεπαιχνίδια οπότε δε μπορώ να εκφράσω άποψη.