/Μαριαλένα Ανδρέου στο CulturePoint: Έχει πέσει το επίπεδο της τηλεόρασης

Μαριαλένα Ανδρέου στο CulturePoint: Έχει πέσει το επίπεδο της τηλεόρασης

H γνωστή σε όλους μας τηλεπαρουσιάστρια, μοντέλο και ηθοποιός, Μαριαλένα Ανδρέου, απαντά στις ερωτήσεις του CulturePoint.gr και στο συνεργάτη μας, Αλέξανδρο Κριτσίκη και μιλάει για το μέλλον των πρωινών εκπομπών στα κανάλια, ζητά ποιότητα στην τηλεόραση, θεωρεί ότι πρέπει να πολεμηθούν τα fake news στην τηλεόραση, κατακρίνει τις κλίκες που κυριαρχούν πλέον στην τηλεόραση και μας αποκαλύπτει τα σχέδια της για το μέλλον.

1. Πώς βλέπεις το μέλλον των πρωινών εκπομπών στα κανάλια έχοντας ήδη μια πολυετή εμπειρία εμφάνισης και παρουσίασης εκπομπών σε αυτά;

Πιστεύω ότι έχει πέσει λίγο το επίπεδο της τηλεόρασης. Παντού βλέπουμε να παρατηρούνται τα ίδια και τα ίδια, το ένα κανάλι, λόγου χάρη, αντιγράφει το άλλο με πολλά reality, με πολλές εκπομπές μόδας συχνά ανούσιες. Έχω ακούσει από πάρα πολύ κόσμο να θεωρεί ότι παρακολουθεί ανούσιες εκπομπές στην τηλεόραση.

Πιστεύω ότι έχει λίγο πρόβλημα η παραγωγή πλέον στην Ελλάδα. Από την άλλη είναι και το διαδίκτυο με τις παγκόσμιες πλατφόρμες (Netflix) όπου έχει στραφεί εκεί ο κόσμος και παρακολουθεί σειρές, ταινίες κλπ. Γι’ αυτό ζητώ την ποιότητα. Πρέπει οπωσδήποτε να επιζητούμε την ποιότητα. Όλοι οι παραγωγοί τηλεοπτικών εκπομπών πρέπει όταν σχεδιάζουν μια εκπομπή να έχουν ως στόχο την προσφορά ποιότητας στον τηλεοπτικό κοινό. Οφείλουν να σκεφτούν πιο ώριμα και όχι στηριζόμενοι μόνο στο εύκολο κέρδος.

2. Πως επηρέασε η πανδημία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης;

Η πανδημία επηρεάζει πάρα πολύ την τηλεόραση γιατί βλέπουμε εκπομπές που δεν είχαν υψηλή τηλεθέαση συνεχίζουν γιατί δεν μπορούν τα κανάλια να υποστηρίξουν νέες. Παραδείγματος χάρη και εγώ η ίδια μάλιστα είχα κάνει συζητήσεις με τους παραγωγούς να συνεχίσω την εκπομπή που έκανα, αλλά δυστυχώς η καραντίνα μας πήγε πίσω.

3. Ποια είναι η γνώμη σου για τα fake news στο διαδίκτυο;

Η αλήθεια είναι ότι τα fake news έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Έχει παραγίνει το κακό. Δεν ξέρεις πλέον τι να πιστέψεις. Θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να μειωθεί αυτό το φαινόμενο.

4. Θεωρείς πιο εύκολο κάποιος παρουσιαστής να επιτύχει αναγνωσιμότητα στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα social media ;

Όχι δε το πιστεύω. Διαφορετικό πράγμα θεωρώ το διαδίκτυο (πχ youtube), διαφορετικό πράγμα θεωρώ την τηλεόραση. Πρόσωπα που πχ στο youtube μπορεί να είναι αρεστά, στην τηλεόραση να μην έχουν την ίδια απήχηση ή και το αντίστροφο. Στην τηλεόραση έχεις πολλές ομάδες τηλεθεατών που πρέπει να προσελκύσεις, πολλά «γούστα» που πρέπει να ικανοποιήσεις. Πρέπει να είσαι αρεστός σε πολλούς. Είναι πολύ δύσκολο, θεωρώ. Από τον παππού και την γιαγιά ως το μικρό παιδί μπορείς να προσελκύσεις θεατές. Έχεις πολλές ηλικίες δηλαδή να ασχοληθείς και πρέπει να είσαι αρεστός. Ένας πχ που έχει πολλούς followers στο youtube μπορεί να μην έχει καθόλου απήχηση εάν εμφανιστεί στο φακό της τηλεόρασης

5. Τι σε έχει απογοητεύσει στην ελληνική τηλεόραση;

Το μόνο που με στενοχωρεί και με απογοητεύσει στην τηλεόραση είναι ότι παρατηρείται το φαινόμενο να κυριαρχούν οι κλίκες. Δηλ το να αναλάβεις μια εκπομπή είναι πλέον και θέμα παρέας. Πρέπει να έχεις λχ κολλητό ή φίλο για να εμφανιστείς σε μία εκπομπή. Αυτό είναι το μόνο που με έχει απογοητεύσει στην τηλεόραση.

6. Ποια είναι τα σχέδια σου για το τηλεοπτικό μέλλον σου;

Για το μέλλον θα ήθελα να κάνω κάποια τηλεοπτική εκπομπή είτε με μουσικό περιεχόμενο δηλ. μια μουσική τηλεοπτική εκπομπή οργανωμένη με μορφή παρέας γιατί πιστεύω, ότι την ψυχαγωγία την έχει ανάγκη ο κόσμος ιδίως στις μέρες μας, είτε να αναλάβω μια εκπομπή με φιλανθρωπικό στοιχείο και με την προσφορά σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμούς όπως ηλικιωμένους, ανάπηρους κλπ. Κάτι τέτοιο είναι στις επιδιώξεις μου και νομίζω ότι θα ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου.

7. Τι κάνεις επαγγελματικά αυτήν την περίοδο;

Προς το παρόν ασχολούμαι με τα καλλυντικά. Τυγχάνει να διαφημίζω μια από τις πιο γνωστές αμερικάνικες εταιρίες καλλυντικών που είναι τα brand ambassadors και συγκεκριμένα τα κραγιόν και τα προϊόντα μακιγιάζ της.

Στο σημείο αυτό να σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξη και ευελπιστώ ότι θα έχουμε και στο μέλλον συνεργασία με το site. Ευχαριστώ.