/Λένα Καλαϊτζή – Οφλίδη, Σίμος Οφλίδης: Θεσσαλονίκης χαλκεία και χαλκεύματα

Λένα Καλαϊτζή – Οφλίδη, Σίμος Οφλίδης: Θεσσαλονίκης χαλκεία και χαλκεύματα

Λένα Καλαϊτζή – Οφλίδη, Σίμος Οφλίδης

Θεσσαλονίκης χαλκεία και χαλκεύματα

μυθ – Ιστορίες 

 

Επιμέλεια: Νατάσα Κάντζα

Έργο εξωφύλλου: Νίκος Μαστερόπουλος

Εκδόσεις IANOS, 2022

ISBN: 978-618-5646-08-0

Σελ. 320

Διαστάσεις: 14.5cm x 21cm

Τιμή: 15.00€

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS το νέο βιβλίο των Λένας Καλαϊτζή-Οφλίδη και Σίμου Οφλίδη, με τίτλο «Θεσσαλονίκης χαλκεία και χαλκεύματα». 

Είκοσι έξι μυθ-Ιστορίες από την εποχή του προστάτη των χαλκιάδων Ηφαίστου έως και τις μέρες μας, «ένας αναστοχαστικός περίπατος των flâneurs συγγραφέων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που ορίζεται από την πάνω πλατεία Αριστοτέλους και περιλαμβάνει την αποκάλυψη της Ρωμαϊκής Αγοράς, την αρχαία και εν πολλοίς ανεξερεύνητη Μεγαλοφόρο και, με κεντρικό σημείο αναφοράς την Παναγία των Χαλκέων, τις παλαιότερες και σύγχρονες αστικές κυψέλες που βρίσκονται γύρω της και περικλείονται από τις οδούς Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη, Κασσάνδρου και Ιασωνίδου. Εκεί όπου χτυπάει από πάντα η καρδιά της πόλης και συναντιέται το μακρινό χτες με το σήμερα. 

Ιστορίες παρωχημένες και σύγχρονες, αληθινές ή επινοημένες, συναντιούνται απλά, αλλού συγκρούονται, εκπλήσσουν η μία την άλλη, διασταυρώνουν ξίφη, ξύνουν παλιές πληγές, προσεύχονται μαζί για το κοινό μέλλον». 

Το έργο στο εξώφυλλο είναι του Νίκου Μαστερόπουλου (1948-2003): «Decorative composition», 1994, σμάλτο πάνω σε χαλκό, 86 x 120,7 εκ. 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Βιογραφικό συγγραφέων

Ο Σίμος και η Λένα είναι ζευγάρι στη ζωή και γράφουν μαζί από το 1989. Έχουν βραβευθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού με τρία Κρατικά Θεατρικά Βραβεία (1989, 1993, 1994), καθώς και με το βραβείο συγγραφής τηλεοπτικού σεναρίου του ΑΝΤ1 το 1995. Έργα τους ανθολογήθηκαν και μεταφράστηκαν στα ολλανδικά και τα γερμανικά. Είναι μέλη της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.